Sakarya'nın Serdivan ilçesine bağlı Aşağıdereköy'ü sel vurdu. Bir anda bastıran sağanak yağış kısa sürede mahallenin içinden geçen dereyi taşırdı. Sel sularının sürüklediği bir kamyonun çarptığı evin bir bölümü yıkıldı. Sel sularının dolduğu evde engelli bir kadının kayıp olduğunun belirtilmesi üzerine AFAD ve itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı. Köyde çok sayıda ev ve araç zarar gördü.

Aşağıdereköy Mahallesi'nde saat 16.30 sularında aniden bastıran sağanak yağış kısa sürede mahallenin içinden geçen dereyi taşırdı. Sel suları önüne ne geldiyse sürükledi. Sürüklenen bir kamyon, çarptığı tek katlı evin duvarını yıktı. Dere kenarındaki ev bir anda sel sularıyla doldu.

Kamyonun çarptığı evde yaşayan Gülderen Altınbudak'ın kaybolduğunun belirtilmesi üzerine mahalleye AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi. İtfaiye ekipleri yolu kapatan ağaçları keserek yoldan kaldırdı. Ekipler yıkılan evde ve bölgede kayıp kişiyi aramak için çalışma başlattı.

Kayıp komşusunu pencerede gördüğünü anlatan Nihat Hoşgör, "Bir yağmur başladı. Tipi. Ondan sonra yukarıdan bir sel geldi. Allah ne verdiyse aldı. Komşuyu bir ara camda gördüm. Herkes kendi derdine düşünce su baya çıktı. Bir ayağı sakattı." dedi.

Mahallede ayrıca çok sayıda evi su bastı. Traktörler ve römorklar sürüklendi. Sürüklenen tomruk ve ağaçlar yolu kapadı. Enerji nakil hatlarının zarar gördüğü mahalleye elektrik verilmesi için SEDAŞ ekipleri çalışmasını sürdürüyor. Vatandaşlar evlerine dolan suyu kendi çabalarıyla boşaltmaya çalışıyor.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş de selin vurduğu mahallede inceleme yaptı. Ekiplerin kayıp kişiyi arama çalışması sürüyor.