Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından her Cumartesi Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sema programlarını 2014 yılında yerli ve yabancı toplam 101 bin 127 kişi izledi.

Konya Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla her Cumartesi gerçekleştirilen sema programlarını 2014 yılında da dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’den yüz bini aşkın kişi izledi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hazreti Mevlana’nın yüzyıllardır Konya’dan dünyayı aydınlattığını belirterek, dünyanın en büyük sema salonları bulunan Mevlâna Kültür Merkezi’nde yıl boyu Hazreti Mevlana ile ilgili programlar icra edildiğini hatırlattı.

Hazreti Mevlana’yı anmak için her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında Şeb-i Arus törenlerinin kutlandığını hatırlatan Akyürek “Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya teşrif törenleri de bir haftaya boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.” dedi.

Cumartesi günleri yapılan sema programlarının 2006 yılından bu yana ücretsiz olarak izlenebildiğine değinen Başkan Akyürek, ziyaretçilerin sema törenlerinin yanında, şehrin tarihi mekanlarını da gezerek manevi havayı teneffüs etme imkanı bulduklarını dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde aslına uygun yapılan sema törenlerini 2014 yılında 101 bin 127 kişinin izlediğini belirterek her Cumartesi saat 19.00’da başlayan sema programları ve Mesnevi derslerine tüm halkı davet etti.