Hakkari Valiliği, Şemdinli ilçesinde bazı bölgelerin 11 gün boyunca 'geçici güvenlik bölgesi' ilan edildiğini duyurdu.

Son dönemlerdeki terör olaylarının ilin sosyal ve ekonomik gelişmesini olumsuz etkilemeye başladığı belirtilen valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz sınırları içinde faaliyet gösteren örgütlerin son zamanlarda yapmış oldukları yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır.

Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız; ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar.

Valilik makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü tehdit ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır.

Bu tedbirler kapsamında, 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince Şemdinli ilçesi sınırlarında bulunan Kurigan Tepe-Bermeş Tepe-Hale Tepe-Hezir bölgesi, Şemdinli ilçesi Uzuntarla Mahallesi doğusu; Günyazı köyü, Olgunlar Mahallesi, Yeşilöz Mahallesi Kuzeydoğusu; Sarıca Mahallesi, Kayalar köyü batısı; Seçkin Mahallesi güneybatısı; Kırmızı Toprak güneyi arasında kalan bölge 27 Eylül 2015 günü saat 00.00.01’den 08 Ekim 2015 günü saat 23.59.59’a kadar 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilmiş olup, vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere izinsiz olarak girmesi yasaklanmıştır" denildi.