ŞEHİT ATEŞİ ANTALYA'YA DÜŞTÜ

5 askerden biri olan 27 Yaşındaki Üst Teğmen Gökhan Korkut'un Şehit haberi Antalyadaki ailesine verildi. Şehit Üst Teğmen Gökhan Korkut'un gönüllü komanda olduğu, şark görevi sonunda ise evleneceği belirtildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Ortaklar ile Aktütün köyü arasında bulunan Sılo yaylası (Gepişti) kırsalında askerler ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada şehit düşen 5 askerden biri olan 27 Yaşındaki Üst Teğmen Gökhan Korkut'un Antalya'nın Kepez İlçesine bağlı Erenköy mahallesinde yaşayan ailesine şehit haberini Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz verdi.

Acılı haberi alan anne Leyla Korkut, baba Veli Korkut gözyaşlarına boğuldu. Şehit Gökhan Korkut'un 3 kardeş olduğu ve yaz aylarında bir Zeynep isimli bir öğretmen ile nişanlandığı öğrenildi. Şehitin Kepez İlçesi Erenköy Mahallesi'nde müstakil evin etrafına Türk bayrakları asıldı. Korkut ailesinin evi başsağlığı dilemek isteyenlerle doldu taştı. Şehit Korkut'un daha önce Kahramanmaraş'ın bir sınır ilçesinde karakol komutanı olduğu ve geçen yıl gönüllü olarak komando eğitimine katıldığı kaydedildi. Eğitimini başarı ile tamamlayan geçtiğimiz Mayıs, atamasında Hakkari'ye atamasının gerçekleştiği belirtildi. Şehit, Korkut'un en son bir ay önce baba ocağına geldiği ve Hakkari'deki görevini tamamladıktan sonra evlenmeyi planladığı öğrenildi.

Şehitin dayısı bayram Borazan, kendisi gönüllü olarak 3 ay önce komando olduğunu belirterek, " Bu yaz nişanlanmıştı. Doğu görevini tamamlamasının ardından evlenecekti' dedi.

 KONYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

 Zeki Dursun'un haberi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi kırsalında güvenlik güçleriyle PKK'lı terörist arasında çıkan çatışmada şehit olan 5 askerden biri olan 25 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Nihat Gün'ün memleketi Konya'daki baba evine  ateş düştü.

Konya Garnizon Komutanlığı tarafından, Astsubay Çavuş Nihat Gün'ün şehit olduğu haberini Konya Merkez Karatay İlçesinde ikamet eden baba ocağına giderek bilgi verildi, Şehit haberini alan aile fertleri göz yaşlarına boğuldu.

Oğluyla en son geçen cuma günü telefonla görüştüğünü belirten Fevzi Gün, "Oğlumla her gün telefonla görüşüyorduk. Ben en son iki gün önce görüştüm. Durumunun iyi olduğunu söyledi. Hatta operasyona gideceğini belirtip, gece saat 04.00'te telefonla uyandırmamızı istedi. O gece ben uyuyamadım.

Saat 04.00'te telefonla aradım. Ayakta olduğunu söyleyip kapattı. Dün de annesiyle görüşmüştü. Van'dan Hakkari'ye geçici görevle gitmiş ve bugün saat 09.00 sıralarında göğsünden vurularak şehit olmuş. Vatan uğruna gitti. Vatan sağ olsun" dedi.

Şehit Gün'ün, 1 ay önce evlendiği ve eşinin Ankara'da yaşadığı öğrenildi. Şehit Gün'ün baba evine ise Türk bayrakları asıldı.

ŞEHİT ATEŞİ ADANA'YA DÜŞTÜ
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Bekir Çavuş'un baba evine acı haber askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin babası Ali Çavuş, Yüreğir Başkent Hastanesi'nde kanser tedavisi gören kardeşinin yanından eve dönüşünde oğlunun şehit olduğunu öğrendi. Haberin verilmesinin ardından evden feryatlar yükselirken, evin önüne Türk bayrağı asıldı. Fenalaşan aile fertlerine, hazır bekletilen ambulanslardaki görevli sağlık ekipleri müdahale etti. 

KAHRAMANMARAŞ'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Bilal Akgün'ün Kahramanmaraş'taki baba ocağına ateş düştü.

Şehit düşen askerlerin kimliklerinin belirlenmesinin ardından Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler, beraberinde sağlık ekipleriyle birlikte Uzman Çavuş Akgün (25)'ün merkeze bağlı Dereli köyündeki baba ocağına gelerek, acı haberi baba Mustafa ve anne Dilber Akgün'e bildirdiler.

Kara haberle birlikte evden feryatlar yükselirken, fenalık geçiren aile fertlerine sağlık ekipleri müdahale etti. Metanetli duruş sergileyen baba Mustafa Akgün, oğlunun 5 yıllık uzman çavuş olarak görev yaptığını belirterek, "Vatan sağ olsun" dedi. Oğlunun birkaç gün önce görev yerine döndüğünü kaydeden Akgün, şöyle konuştu:

"Şehit haberini akşam saatlerinde aldım. Allah ilk önce dinimize, sonra devletimize ve milletimize sağlık, sıhhat, afiyet versin. Önce vatanımız sağ olsun, sonra Türk milleti sağ olsun. Oğlum Kurban Bayramı'nda buradaydı. Bir ay önce de Ankara'ya keskin nişancılık eğitimi almaya gitti. Dönüşte 20 gün izin kullandı. Daha bir hafta olmadı döneli Van'daydı, oradan Hakkari Yüksekova'daki birliğine döndü. 2 gün oldu bugün üçüncü gündü ve akşamüzeri haberi geldi. Allahın rahmeti bol olsun. Sizlere de teşekkür ederim."

Bekar olan Uzman Çavuş Akgün'ün 2'si kız, 4'ü erkek 6 çocuklu ailenin en büyüğü olduğu öğrenildi.

YOZGAT'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalındaki çatışmada şehit olan Jandarma Üstçavuş Metin Bostancı'nın eşi İhsaniye Bostancı, acı haberi baba evi Yozgat'ta aldı. 

Acı haberi şehit eşine, 112 ekipleri eşliğinde Yozgat İl Jandarma Komutanlığında görevli Yarbay Mikail Tek ve İl Müftüsü Nuh Korkmaz verdi.

Şehidin kayınpederi Naim Alanyalı gazetecilere yaptığı açıklamada, Şemdinli'deki şehit haberini izledikleri sırada acı haberin askerler tarafından kendilerine bildirildiğini söyledi.

Damadının bir buçuk yıl önce Hakkari'ye gittiğini belirten Alanyalı, ''Giderken eşini ve çocuğunu bize bıraktı. 20 gün önce buradaydı. 15 günlüğüne izne gelmişti'' dedi.

3,5 yaşında Çağan adında bir oğlu olan şehidin baba evinin Çorum'un Bayat ilçesinde olduğu ve oraya defnedileceği öğrenildi.