Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaşayanların bir kısmı, günlerce devam eden çatışmalar sebebiyle ilçeyi terk ederek yakınlarının yanına gitti. Binalardaki hasarlar ise çatışmanın büyüklüğünü ortaya koydu.

Şemdinli ilçe merkezindeki Altınsu (Şapatan) mevkiinde, teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma, aralıklarla 5 gün devam etti. Mermi ve roketlerin isabet ettiği evlerde hasar meydana geldi. Can derdine düşen vatandaşlar, ilçe dışındaki akrabalarına sığındı. Çevre yerleşim birimlerinde yakını olmayanların ise Derecik'te sıfır noktadan Irak'a geçtiği ifade ediliyor.

Cihan muhabirinin görüntülediği Şemdinli'de, çatışma sebebiyle çıkan yangınlardan bazıları halen devam ediyor. Vatandaşlar, yasak bölge ilan edildiği için yangına müdahale edemediklerini ifade ediyor. Şemdinli'de roket ve mermilerin zarar verdiği binalar, yanmış alanlar, kırılmış camlar, sokaklara saçılmış çok sayıda mermi kovanı ve yakılmış araçlar dikkat çekiyor.

Evine roket mermisi isabet eden Mehmet Emin Günder, "Bir iki gün önce akşam üzeri buralarda çatışma yaşanıyordu. Biz çocuklarımızı elinden tutup ilçe merkeze götürüyorduk. Salı günü sabah saat 5.00 sıralarında çatışma başladı. Biz evimize dönemedik ve ailece ilçede kaldık. O gün akşama kadar çatışma devam etti. Ertesi gün geldiğimizde evimizi param parça halde gördük. Allah'a şükürler olsun ki biz o gün evde yoktuk. Eğer evde bulunsaydık mutlak ölü veya yaralı olacaktı. Biz bu evde 20 nüfuslu aileyiz. Burada herkes evlerini boşaltmış ilçe dışında akrabalara gitmişler. Ben ve hanımım, hayvancılıkla uğraştığımız için sabah gelip ot verip tekrar ilçe merkeze gidiyoruz." dedi.

Nazlı Şen ise "Evlerimizin hepsi yıkmış haldedir, çok çaresiziz. Maaşımız yok. Biz 10 haneli aileyiz, şimdi ne yapacağız? Düşünüp duruyoruz. Rica ediyorum biran önce bize derman olsunlar." şeklinde konuştu.