İklim dengelerinin bozulması ve değişimiyle birlikte canlıların yaşam alanları da değişiyor. Meşe ağaçlarında yuvalan ve ağaçlara ciddi zararlar veren meşe güvesi, Frankfurt bölgesinde de yaprakların 5 santimetre boyuna ulaşmasıyla kendini göstermeye başladı.

Yeşil alanlarda oturan ve gezen insanların tırtılların tüyleriyle teması halinde ciltlerde kızarmalara yol açtığı ve havada uçuşan tüyleri nefesle çekildiğinde alerji şokuna neden olduğunun belirlendiğini bildiren yetkililer, ilaçlamayı yapmalarının bir zorunluluk haline geldiğini belirttiler.

Belediyeye bağlı Yeşil Alan Kurumu, son 30 yıl da olduğu gibi bu yıl da Frankfurt içinde ve çevresinde yaklaşık 185 hektar orman ve 5 bin 500 meşe ağacını ilaçlayacak. Kurumdan yapılan açıklamada, Park ve caddelerdeki ağaçlar portatif araçlarla bir kaç içinde, ormanlar ise havadan helikopterle 4 ve 5 Mayıs günleri biyolojik karışım Dipel ES püskürtülerek ilaçlanacak. Önlem amaçlı ilaçlama bu yıl da belediye bütçesine yaklaşık 200 bin Euro ek yük getirecek.