Sendika başkanları, Samsun başta olmak üzere Türkiye ve dünyanın 113 ülkesinde ihtiyaç sahiplerine yardım eden Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi’ni ziyaret etti.

Türk Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu ve Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, derneğin Canik ilçesindeki merkezini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Kimse Yok Mu'nun 12 yıl içerisinde kendi alanında dünyadaki 3 dernekten biri haline geldiğini belirten Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şube Müdürü Cemil Başbay, "Bu 12 yıllık süre zarfına bakıldığında bu dernek 3 milyon insanın güvendiği, itimat ettiği, bağışta bulunduğu bir dernek olmuş. Bugün bakıldığında ise ‘Ben bu derneğin çalışmalarında gönüllü olarak yer almak istiyorum’ diye beyan eden 200 bine yaklaşan resmi kayıtlı gönüllümüz var. Ama hedefimiz 1 milyon, Allah'ın izniyle bu rakama da ulaşacağız. Kamuoyunda dernek sadece Ramazan’da iftar verdiği ve yiyecek, giyecek ve eşya dağıtan bir kurum olarak biliniyor. Ama dernek olarak biz Afrika’da hastane ve sağlık merkezleri yaptık. Yüzlerce su kuyusu açtık ve binlerce kişiyi sağlığına kavuşturduk. Bunun yanı sıra 36 tane okul yaptık. Aynı şekilde yardımlarımız dün olduğu gibi bundan sonra da bağışçılarımızın desteğiyle sürecek.” dedi.

Derneğin çalışmalarını, medyada yer aldığı kadarıyla bildiklerini kaydeden Levent Kuruoğlu, bunun üzerine merkeze gelerek yürütülen çalışmaları daha ayrıntılı öğrenmek istediğini vurguladı. Özellikle komşu ülkelerde yaşanan hadiselerin ardından başta Suriyeliler olmak üzere birçok ülkeden mültecinin Türkiye’ye geldiğini hatırlatan Kuloğlu, “Bu mültecilerin arasında maalesef Türkmen kardeşlerimiz en çok mağdur olan ve sahipsiz kalan grup oldu. Bunun için Samsun’da bulunan Türkmenleri tespit ederek sendika olarak yardım etmeye gayret gösteriyoruz. Bu anlamda Kimse Yok Mu Derneği ile irtibata geçerek daha çok yardımın daha fazla kişiye ulaşmasını arzu ediyoruz. Bu konuda dernekle işbirliği yapmaya ve her türlü projeye ortak olmaya hazır olduğumuzu söylemek isterim.” diye konuştu.

Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor ise Kimse Yok Mu’nun çalışmalarını gıbta ile izlediklerini, eğer bu konuda sendika olarak üzerlerine düşen bir görev olduğunda yapmaya hazır olduklarını söyledi