Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarının, baskı yapılarak hükümet yanlısı sendikaya üye yapıldığı iddia edildi. Hastane önünde toplanan Türk İş’e bağlı Belediye İş Sendikası üyeleri, baskılara tepki gösterdi. Sendikanın iş yeri temsilcisi Yusuf Yıldırım ise açıklamadan dakikalar sonra görev yaptığı hastaneden Gürsu ilçesine tayin edildi.

Hastane önünde toplanan Türk İş’e bağlı Belediye İş Sendikası yetkilileri, baskılarla ilgili hukuki süreç başlatacaklarını açıkladı. Türk İş 8. Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, sendikalarının iş yerinde çoğunluğu elinde bulundurduğunu dile getirdi. Özdemir, şunları söyledi: “Belediye İş Sendikamız burada çoğunluğu sağladı. Çalışma Bakanlığı'ndan çoğunluk tespitinde bulundu. Çalışma Bakanlığı’nın kısa sürede bu tespiti verdiğinde bu arkadaşlar kaçacak delik arayacaklardır. O zaman biz işçiye bunların sahtekar olduğunu açıkça ortaya koyacağız. İşçinin hak ve menfaatini düşünmediklerini, kendi menfaatlerini düşünerek işveren vekillerini kullandıklarını duyuracağız. Bunu böyle bilsinler. Bıraksınlar işçiyi, işçi nereye gidiyorsa gitsin. Biz işçinin sendikalı olmasından yanayız.”

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Belediye İş Eğitim Genel Sekreteri Bayram Özkan ise gece vardiyasında çalışan 17 kişinin, amirlerinin baskısı ile istifa ettirildiğini kaydetti. Özkan, “Ağlayarak, tehdit edilerek, işinden olacağı korkusu ile istifa etti. Bu saldırı sadece Belediye İş'e değil, Türk İş’in kendisine yapılmıştır. Bizim için Türkiye’nin her yerinde bu tip saldırıları gördük. Kendilerine yandaş diyen idare amirlerini yanlarına alarak örgütlenmeye çalışıyorlar. Ceza Kanunu'nun 117 ve 118 maddeleri çok açık. Bu konuyla ilgili işçiye baskı yapan müdür ve amirlerle ilgili 1 ile 3 yıl arası hapis cezası ve memuriyetten men cezası verilir. Bununla ilgili suç duyurumuzu başhekimliğimize ve ardından cumhuriyet başsavcılığına bulunacağız.” diye konuştu.

Bu arada, açıklama sırasında hastane önünde bulunan Belediye İş Sendikası iş yeri temsilcisi Yusuf Yıldırım’ın, dakikalar içinde çalıştığı yer değiştirildi. Yıldırım, veri personeli olarak görev yaptığı Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Gürsu İlçe Polikliniği'ne gönderildi.