Kayseri’de Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi Çağdaş Ozan Timuçin’in hastanede hayata geçirilen bir uygulamayı basın yoluyla eleştirdiği gerekçesiyle görev yerinin değiştirildiği iddia edildi.

Sağlık Emekçileri Sendikası Kayseri Şubesi, 'yer değişikliğini' Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği önünde basın açıklaması yaparak duyurdu. İddiaya göre SES İşyeri Temsilcisi Çağdaş Ozan Timur, Eğitim Araştırma Hastanesi ortopedi servisinde çalışırken Erkilet Çocuk Hastanesi’ne gönderildi. Sendika üyelerinin de katıldığı eylemde konuşan SES Kayseri Şubesi Başkanı Orhan Karakaya, Timur’un görev yerinin, hastane yönetimin başlattığı iş gücü analizi programına karsı çıkması ve basına demeç vermesi nedeniyle değiştirildiğini savundu.

İş gücü analizine göre hemşireler çalışırken kronometre tutulduğunu iddia eden Karakaya, “Kronometreye göre çalışma yapılmakta, personel sayısı belirlenmektedir. Hastane yönetimi bu uygulamasıyla hastalara yapılan tansiyon ölçme, kan alma, ilaç verme ve benzeri her tedaviyi bir fabrikada seri üretim yapılıyormuş gibi görmekte. Bu uygulamanın ilk başladığı servislerden bir tanesi ortopedi servisidir. Temsilcimiz de bu uygulamaya karşı çıktığı ve uygulamayla ilgili sendika işyeri temsilcisi olarak bir gazeteye röportaj verdiği için sürgün edilmiştir.” dedi.

Hastane idaresinin elindeki yetkileri kötüye kullandığını öne süren Karakaya, hakkında hiçbir idari soruşturma yapılmayan personelin yerinin değiştirilmesinin kanunlara aykırı olduğunu söyledi. Memur-Sen’e bağlı Sağlık Sen üyesi hiç kimsenin şu ana kadar yerinin değiştirilmediğini iddia eden Karakaya şunları kaydetti: “Değiştirilmemesi de gerekir. Daha önce benim, şimdi de işyeri temsilcimiz Çağdaş Ozan Timur’un görev yeri değiştirilerek SES’e baskı yapılmak istenmektedir. Biz bu görevlendirmenin iptal edilmesini istiyoruz. Bu hukuk dışı sürgünden vazgeçilinceye kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Yarında ve Cuma günü de başhekimlik önünde öğle arasında oturma eylemi yapacağız. Mesai saatlerinde de üzerimizde buluna tişörtlerle çalışacağız.”

Yeri değiştirilen Timur da, "Yaklaşık 2 ay önce iş gücü analizi adı altında hastanede uzman hemşireler servislerde ellerinde kronometreyle gezerek biz hemşirelerin yaptıklarını dakika dakika kayıt altına aldılar. Bu işlemde bir şeyi unuttular. Biz insan canıyla uğraşıyoruz. Bizim hata yapma şansımız olamaz. Ben de bu uygulamanın yanlış olduğu konusunda bir gazeteye demeç verdiğim için yerim değiştirildi.” diye konuştu.

Açıklamaların ardından sendika üyeleri olaysız şekilde dağıldı.