Türk Eğitim Sendikası (TES) Osmaniye Şubesi, AK Parti hükümetin Mart 2014'te çıkardığı yasa ile görevden alınan 25 okul müdürü olmak üzere 72 okul idarecilerinin isim listesini, hükümete tepki için 'gurur tablomuz' diye sendika binasının duvarına astı. Sendika başkanı, okul müdürlerinin yüzde 88'inin Eğitim Bir-Sen’in üyesi olduğunu hatırlatarak, "Devletin gelmiş olduğu nokta budur." dedi.

AK Parti’nin Mart 2014 tarihindeki çıkardıkları kanun gereği okullardaki idarecilerini tekrar değerlendirmeye aldığını belirten TES Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Kandemir, "Yapılan değerlendirmede bütün TES üyesi okul müdürleri, müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları görevden alınmıştır. Gurur tablomuzdaki vatan evlatları yıllardır hizmet ettikleri idarecilik görevlerinden siyasi karar ile ayrımcılık ve kıyamıma maruz kalarak görevden alındılar. Yapmış oldukları hizmetler bir kalemde çöpe atıldı. Görevden alınanların yerine yandaş olan Eğitim Bir-Sen’li üyeler atandı." açıklamasında bulundu.

Yapılan değerlendirelere bakıldığında kıyım ve kayırmanın daha iyi görüleceğini belirten Kandemir, "Osmaniye il genelde yapılan atamalarda, okul müdürlerinde oranı yüzde 90’ı, müdür yardımcılıklarında ise yüzde 88'i Eğitim Bir-Sen’in üyesidir. Geri kalanlar se diğer sendikaların üyesidir. Devletin gelmiş olduğu nokta budur. Okulların tamamına yakınını Eğitim Bir-Sen’li müdür ve yardımcıları yönetmektedir." şeklinde konuştu.

25 okul müdürü olmak üzere TES üyesi 72 okul idarecisinin görevden alındığını belirten Kandemir, "Biz de görevden alınan üyelerimizin isimlerini dershanelerinin başarılarını iftihar tablosu olarak dershane binalarına astıkları gibi biz de görevden alınan adam gibi adam olan isim listesini sendika binamıza astık." diyerek tepkilerini dile getirdi.