Türkiye’de yaşanan terör olaylarıyla ilgili İzmir’deki meslek örgütü ve sendikalar, ortak bir basın toplantısı yaparak barış çağrısında bulundu. TMMOB, DİSK, KESK ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Suruç’ta yaşanan bombalı saldırıyla başlayıp ülke geneline yayılan terör olaylarıyla ilgili basın açıklaması yapmak için İzmir Mimarlar Odası’nda biraraya geldi. Oda yetkilileri, başta siyasiler olmak üzere toplumun her kesimine barış çağrısında bulundu.

Barış çağrısının yapıldığı ortak açıklamayı, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı okudu. Sarı, “7 Haziran 2015 genel seçimlerinden sonra tek başına iktidar olamayan AKP, neredeyse iki aydır yetkisiz olarak sürdürdüğü görevi sırasında ülkemizi bir iç savaş girdabına sokacak kararları ardı ardına uyguluyor. Bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönlendirildiği aşikâr olan savaş çığırtkanlığının ve çözüm sürecinin sona erdirilmesinin sonucunda, 30 yıldan bu yana çektiğimiz acılar tekrar bizlere yaşatılmaya başladı.” dedi.

Sarı, sözlerine şöyle devam etti: “Suruç’ta 20 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirilen saldırıda onlarca masum gencin katledilmesiyle başlayan ve daha sonra iki polisin öldürülmesi ile devam eden günlerde, gelinen noktada çözüm süreci sona erdirilmiş ve çatışmalar tekrar başlamıştır. Bizler yaratılan bu çatışmalı sürecin tamamının, yetkisiz AKP hükümeti tarafından oluşturulan provokasyonlardan ibaret olduğundan eminiz. AKP, gençlerimizi ölüme yollayarak, şehit cenazelerinin yükselteceği milliyetçi dalgayla tek başına iktidar olmanın hayallerini kuruyor. Bu uğurda gözünün hiçbir şeyi görmediği artık çok net. Öte yandan, 'IŞİD’le mücadele ediyoruz' adı altında yaratılan komik görüntü ve senaryolar, herkesin aklıyla alay edecek kadar pespaye düzeyde. Aksine IŞİD’le olan bağlantısı ve desteği ayyuka çıkmış AKP’nin onu korumaya, lojistik ve askeri destek vermeye çalıştığını artık bütün dünya biliyor.”

'CADI AVI BAŞLATILMIŞ DURUMDA'

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, “Çatışmaların yanısıra kimsenin bir türlü anlam veremediği biçimde aydın ve demokrat kesimlere karşı bir cadı avı da başlatılmış durumda. Bu cadı avı, Eğitim-Sen Genel Merkezi’nin hukuka aykırı bir biçimde basılması düzeyine varacak kadar ileri gitmiştir. Bütün bunların, AKP’nin tek başına iktidar olması amacı doğrultusunda bir algı operasyonu olduğunu artık herkes biliyor. Katillerin, hırsızların kendilerini hesap vermekten kurtarmaları adına daha fazla insanımızın ölmesine asla göz yumamayız. Bizler bu ülkenin emek ve demokrasi güçleri olarak, yaratılan savaş senaryolarına karşı ülkemizde ve bölgemizde çatışmaların bir an önce durdurulmasını istiyor, kalıcı bir barış sürecinin derhal tesis edilmesi için başta AKP hükümeti olmak üzere tüm çatışma ortamını besleyen taraflara, kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunuyoruz. AKP hükümeti, ülkemizi bataklığa sürüklüyor. Bunu bugün durdurmalıyız, yarın çok geç olmadan silahlar sussun. Barış hemen şimdi.” dedi.