Beyoğlu’nda toplanan Eğitim-İş Sendikası üyesi bir grup, Dağlıca’da terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırıyı protesto etti. Hükümeti eleştiren grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Öğle saatlerinde Galatasaray Meydanı’nda toplanan grup, ‘emperyalistler ve işbirlikçilerini akıttıkları kanda boğacağız’ şeklinde pankart ve dövizler açarak hükümet ve terör örgütü PKK aleyhine slogan attı. Hain saldırıyı bir süre slogan atarak protesto eden grup daha sonra basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-İş şubeler dönem sözcüsü Erkan Aksoy, “Terör saldırılarını ve terörü lanetliyoruz. Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde Amerika’nın kara gücüm dediği bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırı sonucu ilk gelen bilgilere göre 16 askerimiz şehit olmuş bir çok askerimiz de yaralanmıştır. Terör örgütünün gerçek yüzünü gözler önüne seren alçakça saldırıyı Eğitim-İş sendikası olarak kınıyoruz. PKK terör örgütü hain saldırıyı gerçekleştirdiği saatlerde Cumhurbaşkanı eğer 400 milletvekili alarak anayasayı değiştirecek sayıyı bir parti alsaydı bugün bunlar olmazdı ibaresini ne yazık ki kullanmıştır. Yürütmenin başı durumunda ve terörü durdurmakla görevli olan kişilerin yaşanan acıları kendi siyasal isteklerini görme anlayışı ülkemiz adına büyük talihsizliktir. PKK’nın biteceği bir dönemde çözüm süreci adı altında bir süreç başlamış ve PKK bu dönemde daha da güçlenmiştir. Bir başka deyişle çözüm süreci hiçbir şeyi çözmemiş ve yalnızca PKK’nın güçlenmesine yardımcı olmuştur. O arada da Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadele gücü Ergenekon, Balyoz davalarıyla yıpratılmış ve böylece terör örgütü güçlendirilmiştir.” dedi.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.