İhtiyaç sahibi ailelere yardım çalışmalarına ara vermeden devam eden Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi gönüllüleri, evlilik hazırlığı yapan ancak hiçbir eşyası olmayan konuşma engelli bir çiftin yüzünü güldürdü. Eşyalarına kavuşan çift, düğün yapmak için gün sayıyor.

Ladik ilçesi Salur Mahallesi’nde oturan Satılmış Uzun, kendisi gibi konuşma engelli Ayşe Yaprak ile evlenmeye karar verdi. İşi olmayan ve devletten aldığı engelli parası ile geçimini sağlayan 40 yaşındaki Uzun, parasızlık yüzünden dügününü ertelemek zorunda kaldı. Babası yıllar önce vefat eden ve 77 yaşındaki annesiyle birlikte yaşayan ve akrabalarından da yardım görmeyen Satılmış Uzun, Kimse Yok Mu Derneği’ni arayarak kendisine yardım edilmesini istedi.

Aile ile yakından ilgilendiklerini belirten Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi Müdürü Cemil Başbay, "Aile ile ilgili gerekli sosyal araştırmaları yaptık ve gerçekten muhtaç olduklarını tespit ettik. Ancak oturdukları evin durumu pek iç açıcı olmadığından aile Samsun merkezinde bir ev tuttu. İçerisinde tek bir eşya dahi olmayan eve şimdi gönüllülerimizle birlikte halısından ütüsüne, çamaşır makinesinden oturma odasına kadar tüm eşyalarını getirip yerleştirdik. Düğün yapıldıktan sonra gelip evlerine rahatça oturacaklar." dedi.

Anne Şener Uzun, "Oğlum doğuştan beri engelli. Benim 5 çocuğum var, değişik illerde oturuyorlar, onların pek bir faydası olmuyor, onlar da zor geçiniyor. Çocuğum çalışmıyor ama ona bir iş istiyoruz yetkililerden. Allah'a çok şükür, en zor zamanımızda Kimse Yok Mu Derneği imdadımıza yetişti ve çocuklarımın yuvasını yaptı. Allah hepsinden razı olsun, sayılarını artırsın." diye dua etti.