Gazeteci Serdar Bursalı Kahramanmaraş'taki vaka artışlarına dikkat çektiği yazısında okulların en az 20 gün süreyle tatil edilmesi gerektiğini söyledi. 

İŞTE SERDQR BURSALI'NIN YAZISI:

Kahramanmaraş olarak adımızın kötü anılmasına neredeyse alıştık. Peki, hiç sorduk mu başımıza gelen bu belalar neden geliyor. Eğitim konusu yıllardır Kahramanmaraş'ta kanayan yara ve şimdide Pandemi sürecinde eğitim yükümüzü daha da arttırdı. Aslında yük olan eğitim değil bizim sorunumuz toplum olarak eğitimimiz yeterli değil. 

SOKAKTA KARANTİNAYA ALINAN VATANDAŞ! 

Düşünün bakalım Dünya da hiç bir ülke de ya da şehirde Covid-19 olduğu halde üstelik maske takmadan sokakta dolaşanan kaç tane cahil vardır. Bu ortamda bu serseri mayın misali insanların bulunduğu bir şehirde yüzyüze eğitime başlamak ayrıca bir başka delilik olsa gerek. Binlerce insan meydan da olsa desek ki kim bu şartlarda çocuğunu okula gönderir? Soruyu soranı kürsüden döverek indirirler sanırım! Bizi Corona değil bu cehalet öldürecek. Bizi pandemi değil bu şuursuz cesaret öldürecek. 

OKULLARDA POZİTİF VAKALAR VAR! 

Geçtiğimiz günlerde bir çok okuldan Corona Virüs testleri pozitif çıkan öğretmen ve öğrencileri haber yaptık. Kahramanmaraş'ta Virüs bulaş seviyesi artık zirveye çıktı. Bu şartlar altında yüzyüze eğitime başlamak akıl işi değildir. En azından 20 gün bu sürecin ertelenmesi ve ötelenmesi elzem! Hele de böyle serseri mayın gibi gezen insanların vurdumduymaz halleri yok mu? Virüsten daha çok bu tür insancıklardan korkuyorum. Neymiş, kendisini iyi hissediyormuş! Allah akıl fikir değil vicdan versin vicdan! Bu satırların sahibi olarak bu şartlar da çocuğumu okula asla ve katta göndermem. Testi pozitif çıktığı halde sokakta fink atan cehalet, testi pozitif çıksa da çocuğunu okula gönderir! Allah yar ve yardımcımız olsun. Kalın sağlıcakla.