Sergen Yalçın maç sonrası yaptığı değerlendirmede, oyuncularının maçtaki performansını çok beğendiğini belirterek, "Öncelikle bizim için zor bir oyun olacağının farkındaydık. Gerek pozisyonumuz gereği ve gerekse de sakat ve cezalı oyuncularımızın yokluğu doğal olarak sıkıntıya sokuyor. Çünkü seçenek bulmakta zorlanıyoruz. Ancak bugün oynayan oyuncu grubumuza teşekkür ediyorum gerçekten inanılmaz bir mücadele gösterdiler ve arzu ve istekli oynadılar. O bizi çok motive etti. Biz de kenarda oyuncularımızın arzu ve isteğinden dolayı çok motive olduk. Kazandığımız için çok mutluyuz. Taraftarımıza çok teşekkür ediyoruz bizi yalnız bırakmadılar. Özellikle bütün oyunculara teşekkür ediyorum bu üstün gayretlerinden dolayı. Çok güzel bir galibiyet oldu. Artık ligin ikinci yarısına bakacağız, daha iyi hazırlanmamız lazım. Doğrusunu söylemek gerekirse çok zor bir ikinci yarı bizi bekliyor." şeklinde konuştu. 

"ALTERNATİFLİ KADRO OLUŞTURMALIYIZ"

Devre arasında takıma yapılacak ara transferle ilgili de konuşan Sergen Yalçın, "Yarın bununla ilgili olarak bir toplantı yapacağız oyuncuların durumu konusunda. Bir- iki oyuncuyla ilgili ne yapmamız gerektiği ile konusunda sıkıntı yaşıyoruz, ancak mutlaka sakat ve cezalı oyuncularımızda dönecek, fena bir kadromuz yok." diyerek, şöyle devam etti:

"2-3 oyuncuyla takviye yapabilirsek, bazı bölgelerde alternatif oluşturamıyoruz çünkü. Alternatif oyuncu da lazım. Bizim için oynayan oyuncuların yanında kulübede oturan oyuncu da çok önemli. Onların da çok ciddi katkısı oluyor. Sakatlar ve cezalılar iyileştiği 2-3 oyuncu da kattığımız zaman 22 kişilik alternatifli bir kadro olacak elimizde. O zaman çok daha iyi olacağız ve seçenekli bir kadro oluşturacağımızı düşünüyoruz. Şuanda kısıtlı bir kadroyla mücadele ediyoruz. Bu maçta oyuncularımız inanılmaz oynadılar ve mücadele ettiler, oyun taktiğimiz mükemmeldi. Çok akıllı oynadık ve iyi pozisyon aldık. Karabük takımına da başarılar diliyorum. Ama bizim için 2. devre çok çetin geçecek."

"TARAFTAR DESTEĞİNE ÇOK İHTİYACIMIZ OLACAK"

Sergen Yalçın, 2. devre taraftar desteğine daha çok ihtiyaçları olacağına vurgu yaparak, "Sonuçta maçları oynayan biz değiliz. Biz sadece oyunculara yardım ediyoruz. Bütün mücadeleyi oyuncular gösteriyor. Maçı ben kazanmıyorum, kazanan oyuncularım. O yüzden taraftarlarımızın oyuncularımıza destek vermesi gerekiyor. Çünkü onların bu desteğe çok ihtiyacı var. 2. yarıda desteğe daha çok ihtiyacımız olacak. Benim taraftarlardan istediğim maça gelmeleri ve takımı desteklemeleri. Oyuncularımızın 2. devre taraftar desteğine daha fazla ihtiyaçları olacak." sözlerini kullandı.