Yalçın, maç sonrası yaptığı açıklamada, kazanarak başlamanın güzel olduğunu belirterek, “Öncelikle şunu söylemek lazım. İlk maçımız olması nedeniyle değer verdiğimiz bir karşılaşmaydı. Kazanarak başlamak her zaman çok güzeldir, öyle olduğunu düşünüyoruz, ancak oyunun tamamında gerek oyun disiplini gerekse oyuncuların maçı çok ciddiye alışı ve saha içindeki olaya bakışı bizi çok mutlu etti. Bundan sonraki süreçte gerçekten hem bu tür sonuçlara ihtiyacımız var hem de oynadığımız oyun anlayışını her müsabakada sahaya yansıtmamız gerekiyor. Şuanda saha içinde bundan öncesi için bazı sorunlarımız olduğu bir gerçek. Bunları halletmek için çok çalışmamız lazım. Kendimize göre planlamamız var. Özellikle devre arası bizim için çok faydalı olacak diye düşünüyoruz; çünkü o süreçte bir çok açığımızı kapatabiliriz. Gerek transfer gereksede takım içindeki sorumlarımız olsun hepsini en kısa sürede giderip çok çabuk bir şekilde Sivasspor'u olması gereken yere getirmeyi planlıyoruz. İnşallah başarılı oluruz.” ifadesini kullandı. 

“LİG DAHA ÖN PLANDA OLACAK”

Sergen Yalçın, bundan sonrası için kazanmak için oynayacaklarını ve her müsabakayı kazanmak için sahada olacaklarını belirterek, ligin kupaya göre biraz daha ön planda olacağını söyledi. 

Yalçın şunları kaydetti: “Kupada da ligde de kazanmak için oynayacağız. Gidebildiğimiz yere kadar gitmeyi planlıyoruz. 3 maçta 1 galibiyetimiz var, kupada nereye gideceğimizi bilemeyiz tabi. Ligde pozisyonumuz çok kritik. Puan cetvelinde de çok kritik bir yerdeyiz. Hata yapma lüksümüz ve kredimiz çok fazla yok. Onun için çok çabuk bir şekilde lig maçlarına biraz daha fazla konsantre olup, oradan puanlar çıkarmalıyız ki ligin devamında sorun yaşamayalım. Tek hedefimiz lig, ama kupayı da önemsiyoruz yani sonuçta maçı kazanmak için oynuyoruz. Bizim için kupa veya lig olması fark etmiyor. Kesinlikle maç ayırt etmiyoruz ama tabi ki lig bizim için bir iki kademe daha ön planda olacak” 

“MAÇ SİVASSPOR'UN ÜSTÜNLÜĞÜ İLE GEÇTİ”

Gaziantep Büşükşehir Belediye Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise, Sivasspor'a kupa ve lig maçlarında başarılar diledi. Kutlu, "Çünkü önemli bir camia. Başlarına da Sergen Yalçın gibi önemli bir isim geldi. İnşallah başarılı olur. Sivasspor ve Sergen Yalçın Türk futbolu için önemli isimler. Sivasspor'a başarılar dilerim.” dedi. 

Kupa maçlarında alt yapıdan oyuncu kazandırmak ve forma şansı bulamayan oyunculara şans verdiklerini vurgulayan Kutlu, şöyle devam etti:
“Biz maçtan öncede söyledik, bundan önceki kupa maçlarında alt yapımızdan A takıma oyuncu katabilir miyiz anlayışı ile maça çıkmıştık. Bugün ki maçta da 3 tane oyuncu vardı biri sonradan girdi. 4 tane alt yapıdan oyuncuyla mücadele ettik. Diğer taraftan bu maçlarda forma şansı bulamayan ve maç eksiği olan oyuncularımızı değerlendirdik. Maç Sivasspor'un üstünlüğü ile geçti zaten skora da bu yansıdı. Sivasspor'u tebrik ediyorum”