Hizmet İş Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı Serhat Çelik, Hakkari Dağlıca’da terör örgütü tarafından güvenlik güçlerine yönelik yapılan saldırıyı kınadı.

“Hakkari Dağlıca’da meydana gelen terör saldırısında çok sayıda askerimizin şehit olması ve yaralanmasının derin üzüntüsünü yaşıyoruz." diyen Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: "Acımız büyük. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan, toplumsal huzuru bozmaya yönelik terörist saldırıları bir kez daha kınıyoruz. Diyarbakır Sur İlçesinde çıkan çatışmada şehit olan özel hareket polis memuru Muzaffer Can Ersoy’un şehadeti yüreklerimizi yakarken maalesef Hakkari Dağlıca da meydana gelen terör saldırısı yüreğimizi bir kez daha yakmıştır. Gerçekleştirilen bu hain saldırılar ülkemizin huzurunu bozmaya asla muktedir olamayacaktır. Bu topraklara ihanet eden, kahpelik yapanlar bilmelidir ki bir gün mutlaka bunun hesabını vereceklerdir. Türkiye’nin uzun yıllar can yakıcı bir sorunu olan terör olaylarının son bulması konusunda attığı önemli adımlar, bu terör saldırıları ile kesilmeye ve Türkiye’nin barış ve huzurunu baltalanmaya çalışılmaktadır. Bu dönemde, hem daha serinkanlı olmak hem de birliktelik ve dayanışma duygularını güçlendirmek zorundayız.”

Şube Başkanı Çelik, Türkiye’nin daha barışçıl, daha demokratik, daha huzurlu ve daha müreffeh bir ülke olma yolundaki çabalarına herkesin destek olması ve bu yolda sorumluluk alması gerektiğini ifade etti. Çelik, açıklamasında şu ifadeler yer verdi; “Ancak Türkiye’nin barışını, huzurunu ve refahını istemeyenlerin terörü bir araç olarak kullanmaya devam ettiklerini üzüntüyle görüyor ve esefle kınıyoruz. Dağlıca başta olmak üzere gerçekleştirilen bütün terör saldırılarını nefretle kınıyoruz. Şehit askerlerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet, tüm milletimize, Genel Kurmayımıza, ailelerine başsağlığı diliyor, yaralı askerlerimize de acil şifalar temenni ediyoruz.”