Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, Avrupa Parlamentosu'nun(AP), 14 Aralık medya darbesi sebebiyle Ankara'yı en ağır diplomatik dille kınamasına ilişkin, "Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'yi kınama kararı alması gerçekten bizi ülke olarak üzüyor. Avrupa Parlamentosu'nun yanı sıra dünyadaki basın meslek örgütleri, Türkiye'deki basın ve ifade özgürlüğünü 154. sırada dünyada ülkeleri arasında sıralıyorsa, bu bizim yüzümüzü kızartan bir sonuçtur. Bu sonucun sebebi de ne yazık ki bu iktidardır." dedi.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Basın Onur Günü ve Gazetecilik Yarışması Ödül Töreni'ne katılan Sertel, Avrupa Parlamentosu, 14 Aralık medya darbesi sebebiyle Ankara'yı en ağır diplomatik dille kınamasına ilişkin, Cihan Haber Ajansı’na açıklama yaptı. Avrupa Parlamentosu'nun kınama kararını değerlendiren Sertel, şunları kaydetti: "Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'yi kınama kararı alması gerçekten bizi ülke olarak üzüyor. Avrupa'nın karar almasına gerek yok aslında. Türkiye'nin kendi içinde basın ve ifade özgürlüğü açısından karar alıp ve uygulaması lazım. Yani bizi Avrupa kınıyor ya da Avrupa bizi küçük görüyor diye meseleye yaklaşmamalıyız. Biz kendi içimizde basın ve ifade özgürlüğünü, halk için, halkımızla beraber istemeliyiz. Çünkü basın ve ifade özgürlüğü aslında halk için gerekli. Gazetecilerin özgürlüğü halk için gerekli. Halk doğru habere ulaşamıyorsa halk yanlış bilgilendiriliyor ise asıl temel sorunda budur. Burada halkımız bu konuyu idrak etmesi lazım."

Türkiye’de gazetecilere baskının giderek arttığını belirten Sertel, "Türkiye'de gazetecilere baskı, ne yazık ki giderek artmakta. 2008 yıllarında başlayan ve bugünlere kadar süren baskının artık bitmesi gerekiyor. Gazeteciden terörist yaratamazsınız. Gazeteci kalem tutar. Gazetecinin eli silah tutmaz. Gazeteci özgürlüklerden yanadır. Gazeteci halktan yanadır. Aslında gazetecilerin tek patronu vardır halktır. Bunu böyle bilmeleri gerekiyor. Avrupa Parlamentosu'nun yanı sıra dünyadaki basın meslek örgütleri, Türkiye'deki basın ve ifade özgürlüğünü 154. sırada dünyada ülkeleri arasında sıralıyorsa bu bizim yüzümüzü kızartan bir sonuçtur. Bu sonucun sebebi de ne yazık ki bu iktidardır." ifadelerini kullandı.