Muş’ta servis şoförleri, minibüslerini Emniyet Müdürlüğü önüne getirerek korsan taşımacılığın önüne geçilmesi için seslerini duyurmaya çalıştı.

Muş'taki servis şoförleri, korsan taşımacılığa tepki gösterdi. Minibüslerini Muş Emniyet Müdürlüğü'ne önüne getiren 'S' plakalı servis şoförleri, korsan taşımacılık ile mücadele edilmesini istedi. Minibüsçüler adına açıklama yapan Eyüp Dağlardan, daha önce korsan taşımacılıkla ilgili Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduklarını söyledi. Konuyla ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadığını dile getiren Dağlardan, korsan taşımacılıkla ilgili tehdit aldıklarını da söyledi. Dağlardan, "Müracaatımıza rağmen korsan taşımacılık devam ettiği gibi bazı arkadaşlarımızın da tehditler aldığını duyduk. Servis plakalı araçların ortalama yıllık gideri 5 bin TL olurken, korsan servis yapan araçlar hiçbir yaptırımla karşılaşmıyorlar." dedi.

Daha sonra 4 kişilik heyetle Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne giden şoförler, korsan taşımacılıkla ilgili gerekli yaptırımların yapılacağını sözünü aldı.