Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'na (SES) bağlı sağlık çalışanları 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Ereğli Ağız Sağlığı ve Diş Merkezinde çalışan Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'na (SES) bağlı sağlık çalışanları, merkez önünde toplandı. 1 günlük iş bırakma eylemi yaptıklarını belirten Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Basın Halkla İlişkilerden Sorumlu Ereğli Şube Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Kocamanoğlu, Sağlık Bakanlığından 5 acil talepleri olduğunu söyledi. Kocamanoğlu, şunları söyledi: "AKP iktidarının, sağlık hizmetlerinin piyasalaştırılmasını, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin iş güvencesinden yoksun, esnek ve kuralsız çalıştırmasını hedefleyen 'sağlıkta dönüşüm programı' 12 yıldır sürmektedir. Sağlık hizmetleri yıkım programıyla giderek artan katkı ve katılım payları ile parası olanın yararlanabileceği bir hizmet olmuştur. Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sorunları da katmerleşerek devam etmektedir. 8. Dönem 3. Merkez Temsilciler Kurulumuz sağlık alanında yaşanan piyasalaştırma ve köleleştirme düzeninin sağlık hizmeti sunumunu olumsuz etkilemesi nedeniyle aşağıda ifade edeceğimiz 5 acil talep için 13 Mart'ta hizmet üretmeme kararı almıştır. Sorunların çözülebilmesi için Sağlık Bakanlığından 5 acil talebimiz var. Bu taleplerimiz; çalışma koşullarımızın düzeltilmesi, insanca yaşamaya yetecek ve emekliliğe yansıyacak temek ücret, fiili hizmet zammı, nitelikli, bilimsel ve parasız sağlık eğitimi, herkese eşit, nitelikli, ulaşılabilir ve parasız sağlık hakkı istiyoruz."

Kocamanoğlu ayrıca 14 Mart Cumartesi günü Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde sürdürülen fazla ve esnek çalışma dayatmasına karşı sürdürdükleri mücadeleye devam edeceklerini ve nöbete gitmeyeceklerini kaydetti.