Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği(SESOB) Başkanı Beşir Köksal, son günlerde artan terör olaylarına tepki göstererek, ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya fırsat verilmemesini istedi.

Hainlerce gerek pusuya düşürülerek gerekse de vatan uğruna mücadele ederken şehit düşen başta Sivaslı polis memuru şehit Muhammet Onur Demir olmak üzere şehit düşen vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı dileyen SESOB Başkanı Beşir Köksal, ülke olarak teröre asla müsaade etmeyeceklerini belirterek terör olaylarının bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Hükümetin kurulamaması nedeniyle ülkenin sıkıntılı günler geçirdiğini, bu sıkıntılar içerisinde terör olaylarının da artmaya devam ettiğini dile getiren Köksal, şunları kaydetti: “Ülkemizde son zamanlarda yaşanan terör olayları toplumun huzurunu bozmakta, ekonomiye zarar vermektedir. Ülkemizde olan huzurumuzu birilerinin bozmak istemesi, terör olaylarını gündeme getirerek, karışıklığa sebebiyet vermeleri halkımızı da etkilemiştir. Hükümetin kurulmaması, terör olaylarının artması piyasayı da olumsuz yönde etkilemiş ve esnaf ve tüccarımızı da zor durumda bırakmıştır. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlara asla fırsat verilmemelidir. Türk Bayrağı çatısı altında hep birlikte yaşıyoruz. Ülkemizdeki bu birlikteliğin bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Son günlerde yaşanan terör olayları bir kez daha terörün gerçek yüzünü ortaya koymuştur. Polislerimiz ve askerlerimiz gece gündüz demeden halkın güvenliği için çalışmasına rağmen, terör yine boş durmuyor ve haince pusular kurarak polis ve askerlerimizi şehit etmektedir. Ülkemizi bozmaya ve parçalamaya çalışarak huzurumuzu bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Türk milleti olarak birlik ve beraberlik içerisinde bu sıkıntıları da atlatacağız.”

Esnaf teşkilatı olarak ülkenin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini vurgulayan Köksal, “Son günlerde artan terör olayları nedeniyle vatani için gece gündüz demeden hizmet veren polis ve askerlerimiz hain pusular kurularak şehit edilmişlerdir. Birkaç gün öncede Şırnak’ın Silopi ilçesinde terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memurumuz hemşehrimiz Muhammet Onur Demirin cenaze törenine de katılarak şehidimizi son yolculuğuna gözyaşları içinde uğurladık. Vatanımızı korurken şehit düşen ve terör kurbanı olan şehit polis, asker ile sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, Emniyet Müdürümüz Turgay Çalışkanın şahsında tüm emniyet teşkilatına, şehit ailelerine ve ülkemize başsağlığı diliyorum” diye konuştu.