Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU) lisans ve ön lisans eğitimine başladığı yılda yüksek lisans programlarını açma başarısı gösterdi. Üniversitede işletme yüksek lisansın ardından şimdi de hemşirelik yüksek lisans programı açıldı. Kayıtların 23 Ekim’e kadar süreceği hemşirelik tezsiz yüksek lisans programları için 120 öğrenci alınacak. Eğitim, alanlarında yetkin 3 profesör, 2 doçent ve 2 yardımcı doçent tarafından verilecek.

Diyarbakır’ın ilk vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyubi, Şubat 2013’te kurulmasına rağmen yüksek lisans programları da bir biri ardına açılıyor. 2014-2015 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde İşletme yüksek lisans (MBA) eğitimi başlamıştı. Üniversitede şimdi de hemşirelik tezsiz yüksek lisans programları açıldı.

DOĞAN: YÜKSEK LİSANS İNSANIN KENDİNE YATIRIM YAPMASIDIR

SEU Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, bilgi çağında insanı bir adım öne taşıyan temel unsurun sürekli öğrenme yeteneği olduğunu söyledi. Uzmanlaşmanın önemini vurgulayan Prof. Dr. Doğan, yüksek lisansın insanın kendisine yatırım yapması olduğunu ifade etti. Rektör Doğan, "Hemşirelik yüksek lisans eğitimiyle öğretim üyeliğine giden yolda eğitim, araştırma, uygulama ve yönetim alanında eleştirel düşünebilmeyi sağlamaktadır. Bu programla problemlerin çözümünde yeni yaklaşımlar geliştirebilen, uygulamaya dayalı araştırma yöntemlerinin gelişimine katkıda bulunabilen, sağlıkla ilgili gereksinimleri olan bireylerde hemşirelik bakım modellerini uygulayabilen ve bunların etkinliğini değerlendirebilen, dünya standartlarında hemşirelerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.” dedi.

Sağlık Bilimler Enstitüsü bünyesinde verilen hemşirelik yüksek lisans eğitimi alanlarında yetkin 3 profesör, 2 doçent ve 2 yardımcı doçent tarafından verilecek. Çevre illerden öğrenciler de hesaba katılarak dersler pazar günü verilecek. Hemşirelik, ebelik veya sağlık memurluğu mezunları hemşirelik yüksek lisans programlarına başvurabilecek.