Gazeteci Mehmet Ali Birand, ölümünün 2. yıl dönümünde Anadolu Hisarı'ndaki mezarı başında anıldı. Törene ailesi, meslektaşları ve sevenleri katıldı.

Törene; Birand’ın eşi Cemre Birand, oğlu Umur Birand, gazeteciler, iş adamları ve sevenleri katıldı.
Anma töreninde ailesi, mezara ‘MEMOŞ yazılı halka şeklinde çiçek demeti koydu. Törende daha sonra Kur’an-ı Kerim okundu ve eller açılıp dua yapıldı. Törende, Cüneyt Özdemir, Erkam Tufan Aytav, Can Dündar, Süleyman Sarılar, Mehmet Ali Yalçındağ gibi gazeteci isimler de hazır bulundu. Birand’ın oğlu Umur Birand katılımlarından dolayı gelenlere teşekkür etti.

Törende konuşan Cemre Birand, "Bu kadar insanın gelmesine çok sevindim. İnsanlar Mehmet Ali’nin ne kadar sevildiği bana gösteriyorlar. Bugün de gelmesi gerekenler geldi, hayret ettiğim insanlar da geldi, mutluyuz. Mehmet Ali insanları severdi, sevilmeyi severdi. Güneş de açtı, güzel bir anma günü oldu." dedi.

Birand’ın oğlu Umur Birand ise, öncelikle anma törenine katılımın bir önceki yıla göre daha fazla olmasının dikkatini çektiğini söyledi. Birand, "Belli bir süre sonra kalabalıklar azalıyor. İnsanlar yavaş yavaş uzaklaşıyor, katılımlar küçülüyor ama bu yıl küçülmedi. Hatta daha fazla bir katılım olmuş gibi bir his geldi bana. Bu da galiba insanların bir cevap aramasından kaynaklanıyor. Etrafımızda, Türkiye’de, bölgemizde ne oluyor ne bitiyor? diye cevap arıyor. O cevap galiba burada." ifadelerini kullandı.

Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar da, "Türkiye çok önemli bir gazeteciyi aynı zamanda bir kanaat önderini ve ileriye ışık tutan bir deniz fenerini kaybetti. Biz de kaptanımızı kaybettik. Ruhu şad olsun! Bir yerlerde bizi izliyordur mutlaka." diye konuştu.

9 Aralık 1941’de dünyaya gelen Birand, 17 Ocak 2013’te hayatını kaybetmişti.