Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Hortoğlu, toplum olarak çok sevgisizleştiklerini belirterek, “Sevgi dilinin yerini nefret dili aldı. Bunun böyle olmasında biraz da siyasilerin sorumluluğu olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Kırklar Alevi Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği tarafından Gaziantep'te Muharrem ayı dolayısıyla iftar programı düzenlendi. Ellerin semaya açıldığı programda birlik ve beraberli mesajları verildi. Burada konuşan Dernek Başkanı Mustafa Coşkuner, “Hiç kuşkusuz Hz. Hüseyin, Kerbela'da şehadetiyle zalimlere ve nefislerini dünya nimetleri adına Yezidleştirenlere karşı üstün gelmiştir. Hz. Hüseyin Efendimiz ve arkadaşlarının bu acı hadisedeki asil duruşları ve haksızlıklar karşısındaki onurlu mücadeleleriyle bizlerin gönüllerinde taht kurmuşlardır. Onlara bu acıyı reva görenler ise insanlığın ortak vicdanında ebediyen mahkum olacaklardır. Kerbela olayında biz Müslümanlara düşen en önemli vazife onu doğru okumak ve doğru anlamaktır. Kerbela'yı anlamanın yolu esasen Hz. Hüseyin Efendimizi doğru anlamak ve Hüseyince yaşayabilmektir.” diye konuştu.

Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Hortoğlu da toplumda sevgisizliğin hakim olduğuna dikkat çekti. Hortoğlu, “Geçmişte yaşadıklarımızın yanında son 7 Haziran seçimlerinden sonra bu ülkenin başına gelen hadiseler aslında bu çabaların ne kadar önemli ve gerekli olduğunu bize bir kere daha gösteriyor. Son 4 ayda bu ülkede, bu toplumda çok ciddi bir kutuplaşma yaşandı. Adeta duygusal bir savrulma ve travma altındayız. Son yapılan milli maçta, kalbimizin aynı anda atması gereken anda bile, acılarımızda ortaklaşmayı başaramadık. Bir yanda kendinden olana aşırı bir iltifat ve sadakat, öte yanda kendine benzemeyene, dışarıda farklı gördüğüne de aşırı bir tezvirat, yaftalama ve bütün suçlardan sorumlu görme eğilimi. Toplum olarak çok sevgisizleştik. Sevgi dilinin yerini nefret dili aldı. Bunun böyle olmasında biraz da siyasilerin sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Devlet adamının ciddiyetliği ve ağırlığı, söylenen sözlerin toplumdaki etkisini hesaplayabilmekten geçmektedir.” şeklinde konuştu. Sevginin, herkesin yemek kadar, hava kadar mecbur olduğu bir değer olduğunu savunan Hortoğlu, “Sevgi bu dünyanın kök hücresi. Sevgisiz yaşamamız elbette mümkün değil. Allah dünyayı aşk ile rahmet ile yaratmışsa, nasıl ki insanın ilk yaratılışındaki temel, kök hücre, daha sonraki hastalıklarda tedavi edici olarak kullanılıyorsa, dünyanın kök hücresi de aşk ile yaratılan sevgi de bütün toplumsal sorunlarımızın çözümünde anahtar rol oynayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Programda konuşan İlahiyatçı Prof. Dr. Osman Eğri de şunları söyledi: “Biz Hz. Muhammed (sav)'e ümmet olmaktan dolayı kardeşiz. Şu masada Alevi'si, Sünni'si ile birlikte oturan bütün canlar olarak Hüseyin'i sevmekten dolayı kardeşiz, Ehl-i Beyt'i sevmekten dolayı kardeşiz. Bu kardeşliği hiç bir güç bozamayacak, bizi birbirimize kimse düşüremeyecek, düşman edemeyecek. Yeter ki bu sevgi etrafında kenetlenelim.”