Adana'da bir yetiştirme yurdunda, müdürün iki kız öğrenciyi 'sigara içtikleri' gerekçesiyle darp ettiği ileri sürüldü. Olay, 15 yaşındaki E.M.M.'nin Valiliğe yazdığı dilekçeyle ortaya çıkarken, genç kızın "Bu sadece bana yapılan bir davranış değil. Diğer arkadaşlarım da korktukları için kimse bir şey diyemiyor." sözleri dikkat çekti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müfettişleri, yetiştirme yurdunda olayı araştırmak için inceleme başlattı.

İddialara göre, Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan E.M.M., 20 Mart’ta kız arkadaşı Ç.B. ile yurdun bahçesinde sigara içti. Bu sırada Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürü Haydar T., kızları görüp "Sigarayı atın" dedi. Ardından ise önce arkadaşı G.B.’yi, daha sonra ise E.M.M.'yi tekmeledi. E.M.M., müdürün tekme atmakla yetinmediğini, kendilerine bağırdığını, kurumda kalan diğer kızlara da aynı şekilde davrandığını ileri sürdü. E.M.M. ancak korkanların bu durumu kimseye anlatamadığını savundu.

EVİMİZ GİBİ BENİMSEMİYORUZ BURAYI

E.M.M.'nin Valiliğe yazdığı dilekçede yer alan iddialar şöyle: "Arka bahçede sigara içerken kurumda kalan arkadaşım Ç.B. ile sohbet ediyorduk. Kurum Müdürümüz Haydar T. yanımıza gelerek sigara söndür dedi ve Ç.B.'ye tekme atıp ardından bana döndü ve sağ ayağıma üç defa aynı yere tekme attı ve bağırdı. Sonra yerdeki süpürge sapını alarak arkadaşım Ç.B.'nin beline vurdu. Sırf bu yüzden evimiz gibi benimsemiyoruz burayı. Kurum müdürümüzün bize sergilediği bu davranışları hak etmiyoruz. Bu sadece bana yapılan bir davranış değil, diğer arkadaşlarım korktukları için kimseye birşey diyemiyor. Biz bu konudan çok rahatsızız."

MÜFETTİŞLER İNCELİYOR
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, Sevgi Evleri'nde kalan bir kız çocuğunun dayak iddialarıyla ilgili müfettişlerin inceleme başlattıklarını söyledi. Yetkililer, "Bakanlıktan gelen iki müfettiş, olayın doğru olup olmadığını araştırıyor. Konu araştırıldıktan sonra gerekenler yapılacaktır." dedi. Bu arada, Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan E.M.M’nin dilekçesine dayaktan sonra vücutlarında oluşan morlukları gösteren fotoğrafları da eklediği ileri sürülüyor.

VALİ BÜYÜK: BASINDA ÇIKAN HABERİ İNCELEME KONUSU YAPTIK
Adana Valisi Mustafa Büyük de Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’nda bir kız çocuğunun ‘şiddette’ uğradığı iddiasıyla ilgili inceleme başlattıklarını ifade etti. Kütüphaneler Haftası dolası ile düzenlenen program sonrası konuya ilişkin basın mensuplarının sorularını cevaplayan Büyük, “Basında çıkan haberleri mutlaka değerlendiriyoruz. Bize resmen gelmiş bir şikayet konusu olmamakla birlikte, basında çıkan haberi inceleme konusu yaptık. Bir görevlendirme yaptık. Sonucuna göre de işlim yapacağız.” dedi.