Muğla'nın Seydikemer ilçesinde 2 gündür etkili olan sağanak yağışlar ve sonrasında oluşan sel nedeniyle ilçede pek çok sera ve ev sular altında kaldı.

Seydikemer'de dün geceden bu yana aralıksız olarak devam eden yağmur, ilçedeki baraj sularının taşmasına neden oldu. Çukurincir Mahallesi'nde bulunan Eşen Çayı'nın taşması sonrasında bazı sera ve evleri su bastı. Yaşanan sel baskını nedeniyle mahalleler arasındaki bağlantı sağlayan yollar trafiğe kapandı. İş makineleri sel suları nedeniyle kapanan yolları açmak için mücadele ediyor.

Seydikemer Belediyesi, gelen talepler fazla olunca bazı mahalleler için de iş makineleri kiraladı. Çukurincir, Gerişburnu, Sahil Ceylan, Ören, Arsa, Bağlıağaç, Çatak, Dereköy başta olmak üzere birçok mahallede taşkınlarla mücadele eden ekipler, sel sebebiyle tıkanan köprülerinin altlarını temizleyerek kapanan mahalle yollarını açtı.

Yayla Patlangıç Mahallesi'ndeki barajda su seviyesinin yükseldiğini anlatan Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, mahalledeki zararın barajdan gelecek su nedeniyle daha da büyümemesi için önlem aldıklarını kaydetti. Su baskını nedeniyle can kaybı yaşanmaması için tedbir aldıklarının altını çizen Köken, Çukurincir köyünde 15 evin tedbir amacıyla boşaltıldığını açıkladı.

Dereköy Muhtarı Şakir Küçükçakır sel sebebiyle bazı vatandaşların arazilerinin zarar gördüğünü ve mahallesindeki ana yolun kapandığını söyledi. Engebeli arazi nedeniyle dağdan gelen suların köy yolunu kapattığını dile getiren Küçükçakır, kapanan yolların açılması için iş makinelerinin 2 gündür aralıksız çalıştığını ifade etti.

Öte yandan Saklıkent kanyonunda meydana gelen sel ise amatör kamera tarafından görüntülendi.