Seyfe Gölü Ekoloji Dernek Başkanı Makina Mühendisi Ömer Çetiner, 5 Haziran 'Dünya Çevre Günü' münasebeti ile yaptığı açıklamada, “Doğaya ve birbirimize saygı duyduğumuz sürece her türlü çevre problemimizi çözmemek için bir neden yok.” dedi.

Dünya Çevre Günü, Birleşmiş Milletlerin 5 Haziran tarihindeki yaptığı Çevre Konferansında kabul edilip, 1972 yılından bu yana her yıl Birleşmiş Milletlere üye ülkeler tarafından kutlandığını hatırlatan Çetiner,şunları kaydetti: “Canlı ve cansız varlıkların oluşturdukları doğal ortamı çevre olarak adlandırıyoruz. Canlılar, yaratılışlarına uygun ortamlarda hayatlarını devam ettirebilirler. Yaşamlarını sürdürebilmek için, İnsanlar; havaya, suya, hayvanlara ve bitkilere, hayvanlar; havaya, suya ve bitkilere, bitkiler; havaya, suya ve toprağa, ihtiyaç duyarlar. Çevre denince aklımıza hava, su ve toprak gelir. Bu üç ana unsur kesinlikle korunmalıdır. Çevreyi korumanın diğer bir yöntemi de tasarruftur. Çevreyi kirleten unsurların tüketiminde bilinçli olursak doğaya daha az zarar veririz.
Seyfe Gölü Tanıtım Merkezi civarında yapılan çevre düzenlemesi ile ortam çok güzelleşti. Bilhassa hafta sonları Mucur, Kırşehir Merkez ve diğer yerleşim birimlerinden gelen misafirlerimizin çokluğundan mutlu oluyoruz. Doğasever dostlarımızı hem stres atmaları hem de Seyfe Gölü Kuş Cennetinin tanıtımına katkı sağlamak için bekliyoruz.”

Çetiner açıklamasının sonunda, “Çevreyi koruyacağımıza, doğal ve tarihi çevreye zarar verenlere engel olacağımıza, doğal kaynakları kullanmada tutumlu davranacağımıza, ülkemizin ve dünyamızın kirlilikten arındırılması ve güzelleşmesi için tüm gücümüzle çalışacağımıza, çevreye sahip çıkacağımıza, bu konuda herkese örnek olacağımıza söz verelim.” ifadelerini kullandı.