Seyfe Gölü Kuş Cennetinde hayat Flamingolar için siyah beyaz hale geldi. Flamingoların oluşturduğu siyah beyaz görüntü için açıklamada bulunan Seyfe Gölü Ekoloji Dernek Başkanı Ömer Çetiner, "Seyfe'de her yıl rengarenk görüntüler oluşuyor, oluşan bu görüntülerde Seyfe sakinleri ve bizleri huzur dolu şekilde hissettiriyor." dedi.

Çetiner yaptığı açıklamada, "Birinci derece doğal sit alanı olan Seyfe'de tabiatı koruma alanı ve Ramsar sözleşmesi gibi koruma sınıfları ile ayrı bir öneme sahiptir. Dünyada nesli tükenmekte olan 27 kuş türünü barındıran Seyfe önemli bir sulak alandır. Mevsimsel hava şartları ve Seyfe Gölü'nde ki su seviyesine göre göçmen kuşlar da Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nde yuva yapıp yavru çıkarabiliyorlar. Filamingolar 15 ve 45 santimetre yüksekliğinde ki konik şeklinde ki çamurdan yavrularına yumurta bırakırlar. Bizler çıplak gözle göl ortasında da bu yavruları görürüz" ifadelerini kullandı.

Filamingo ve turnaların geçen yıllarda Seyfe'de kuluçkaya yatıp yavru çıkardıklarına tanık olduklarını anlatan Çetiner, "Ördek, angıt, çıkrıkçı, balıkçıl, martı gibi yerel kuşlarımızın yanında göçmen kuşların da üremelerini gölümüzde sürdürmeleri bizleri çok mutlu ediyor. Flamingo yavrularının ilk aşamada renkleri kahverengidir. Gelişmelerini sürdürdükçe beslenme ortamlarına göre kanat ve gövde renkleri şekillenir. Seyfe Gölü’nde tatlı su ile tuzlu suyun birleştiği noktadaki karides, artemia, kabuklu canlılar ve küçük balıklar flamingoların tercih ettiği besinlerdir. Şu an Seyfe Gölü Kuş Cenneti’nde kahverenginden çıkmış siyah ve beyaz renklere sahip flamingo yavrularını görebiliyoruz. Yedikleri besinlere göre kanatları renklenecek. Seyfe Gölü Kuş Cenneti’ndeki ortamı güzelleştirip yaban hayvanlarına arzuladıkları bir ortam sunmalıyız. Eğer bu şartları yerine getiremez isek hayat bizlere de kuşlarımıza siyah – beyaz olarak kalır" diye konuştu.