Kırşehir Mucur ilçesi sınırları içinde bulunan Seyfe Gölü'ne çeltikçi kuşlarının yaklaşık 10 yıl sonra geldiği bildirildi.

Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, yaptığı açıklamada, gölün misafirlerinin sayısının, her geçen gün giderek arttığını söyledi. Flamingolar, martılar, balıkçıl kuşları ve angıtlardan sonra, her ortamda olmayan çeltikçi kuşlarının da yaklaşık 10 yıl sonra Seyfe Gölü'ne geldiğini söyleyen Çetiner, şunları kaydetti: "Seyfe Gölü'nün misafirleri artıyor. Seyfe Gölü'ndeki su seviyesi istediğimiz oranda olmasa da gölü bizden daha çok seven kuşlarımız buraya akın ediyor. Her ortamda olmayı sevmeyen çeltikçi kuşları da Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nde 10 yıl sonra tekrar görüldü. Güneş ışınlarının açısına göre renk siyah ve yeşilin tonlarını yansıtarak Kuş Cenneti'ne ayrı bir güzellik katan çeltikçi kuşları, martılar, flamingolar ve diğer kuşlarla Seyfe Gölü'ne ayrı bir güzellik katıyorlar."

Göldeki su seviyesinin daha da yükseltilerek korunması halinde kuş sayısı ve popülasyonunun daha da artacağına işaret eden Çetiner, belirlenen önlemlerin titizlikle hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Çetiner, "Seyfe Havzası'ndan alınan içme suları için alternatif yerler bulunarak bölgeden alınan suların durdurulmalı. Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) kapsamında göle yakın yerlerde teşvik oranı artırılmalı. Derin kuyulardan alınan su miktarı kontrol altında tutularak gölün su seviyesine göre sula için su verilmeli. Kabala-Seyfe Pompaj Sulama Projesi ikinci etabı hızlandırılarak Seyfe Gölü'ne takviye yapılmalıdır." diye konuştu.