TMSF’nin Bank Asya’ya yaptığı operasyon siyasilerden ağır eleştiriler yapılıyor. MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz bunun tamamen siyasi bir intikam operasyonu olduğunu ifade etti.

'İLERLEYEN ZAMANLARDA BANK ASYA’NIN DA YANDAŞ İŞADAMLARINA SATIŞI SÖZ KONUSU OLABİLİR'

Bank Asya’nın tamamen yerli sermayeden oluşan katılım bankası olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Bankacılık sektörünün önemli bir kısmının yabancı sermayenin elinde olduğu ülkemizde Bank Asya’ya yapılan bu muamele tamamen kasıtlıdır. Türkiye artık bir hukuk devleti olmaktan çıkmıştır. Bir insanın iki dudağı arasında kararlar alınmaktadır. Siyasi iktidar TMSF, BBDK eliyle bu tür operasyonlar yapıp daha sonra da bu servetleri yandaş işadamlarına peşkeş çekmektedir. İlerleyen zamanlarda Bank Asya’nın da yandaş işadamlarına satışı söz konusu olabilir.” ifadelerini kullandı.

Ali Babacan’ın sahibinin sesi olduğunu öne süren Seyfettin Yılmaz, Babacan’ın kalkıp bu operasyonu sahiplenmemesini beklemediğini söyledi.

'35 BİN İNSANIN ELİNİ SIKTIM, KİMSEDEN BANK ASYA İLE İLGİLİ BİR ŞİKAYET DUYMADIM'

MHP Adana milletvekili adayı Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı da bugüne kadar Bank Asya ile alakalı bir şikayet duymadığını söyledi. “Seçim kampanyası için 35 bin insanın elini sıktım. Kimseden Bank Asya ile ilgili bir şikayet duymadım. Ama her yerde İhlas Finans ile alakalı şikayetler aldım. Vatandaşlar hala parasını alamamış. TMSF İhlaszedelerin sorununu çözeceğine, hiçbir problemi olmayan Bank Asya’ya el koyuyor. Adalet ve Kalkınma Partisi dönemi tam bir adaletsizlik dönemi olmuştur.” sözlerini kullandı.