Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın da aralarında bulunduğu sanıkların 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçundan yargılandığı davada mahkeme, Ergenekon davasının Yargıtay sonucunu bekleyip beklememeye karar verecek.

Ergenekon davası sürecinde mahkemenin eski başkanı Köksal Şengün’ü etkileyerek Mehmet Haberal başta olmak üzere bazı Ergenekon sanıklarının tahliye edilmesini sağlamaya çalıştıkları iddiasıyla Seyfi Oktay ile birlikte 11 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanıklar Sefa Altıoğlu, Ali Hadi Emre, Tülay Bekar ve Canfer Balçık katıldı. Seyfi Oktay ve diğer sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada Mahkeme Başkanı, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararınının kendilerine ulaştığını belirtti. Başkan, Seyfi Oktay’ın avukatlarının savunma ve beraat talebi içeren dilekçe verdiğini de kaydetti.

Oktay’ın avukatı Şeyho Saya, söz alarak daha önce yaptıkları kovuşturmanın genişletilmesi taleplerinin tümünden vazgeçtiklerini söyledi. Diğer sanık ve avukatlar da herhangi bir talepleri bulunmadığını belirtti.

Mahkeme, Ergenekon davasının gerekçeli kararını celse arasında inceleyip bir sonraki duruşmada Yargıtay sonucunu bekleyip beklememe konusunda karar verilmesine hükmetti. TİB tarafından gönderilen CD’lerin 82 bin sayfa dökümü bulunduğunu kaydeden mahkeme, celse arasında inceleme yapılarak gerekli görülen evrakların dökümünün yapılmasına karar verdi.