Vali Şahin, İlkadım ilçesinde bulunan ve restorasyon çalışmaları tamamlanan Bozkurt İlköğretim Okulu’nda, Şeyh Seyyid Kutbiddin Camisi ve Türbesi ile Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. İncelemelerde bulunmak üzere restorasyon çalışmaları tamamlanan Bozkurt İlköğretim Okulu binasına gelen Samsun Valisi İbrahim Şahin’i Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve İl Milli Eğitim şube müdürleri karşıladı. 

Vali İbrahim Şahin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Eğitim Müzesi ve Proje Çalışma Ofisi olarak kullanılacak olan İlkadım ilçesinde bulunan ve restorasyon çalışmaları tamamlanan Bozkurt İlköğretim Okulu’nda incelemelerde bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, yapılan çalışmalar hakkında Vali Şahin’e bilgi verdi. Vali Şahin, daha sonra Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu yaptırılan Şeyh Seyyid Kubbiddin Camisi ve Türbesi’nde incelemelerde bulundu. Şahin, incelemeler esnasında yetkililerden bilgi alan Şahin Şeyh Seyyid Kubbiddin Türbesi’ne girerek sanduka başında dua etti.

Daha sonra Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Samsun Valisi İbrahim Şahin’e, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Müdürü Ertuğrul Ceylan, çalışmalar ve hastane hakkında bilgi verdi.