Ankara’da otobanda bazı kişiler, kendilerine hedef aldıkları kişilerin araçlarını otomobilleriyle seyir halindeyken selektör yaparak durdurup kendilerinin tanıdığı olduğunu ve bal satmak istediğini söylüyor. Oldukça etkili konuşan şahsı kırmak istemeyen sürücüler ister istemez parasını verip balı alarak yoluna devam ediyor.

Başkent'te bal satıcıları artık otobana kadar indi. Bu satıcıların durdurduğu sürücülerden biri olan Abdullah Eyles, iş çıkışı eşiyle Karşıyaka Mezarlığı’na yakınlarına dua etmek için gider. Ziyaret sonrası Ankara çevre yoluna çıkıp bir iki dakika gittikten sonra Eyles’in aracına hareket halindeyden selektör yaparak 34 JH 5222 plakalı bir otomobil yanaşır.

'ARAÇLARIMIZI YOLUN KENARINA ÇEKTİK'

Abdullah Eyles, ondan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı: "Arabadaki sürücü bana elini sallıyor, gülümsüyor. Böyle, sanki tanıyormuşum gibi hareket yapıyor. Eşime dedim ki, 'Herhâlde bir arkadaşım beni fark etti, bizim arabamızı biliyor ve el sallıyor' dedim. Ondan sonra geçti ve ilerde dörtlülerini yaktı, durdu. Araçlarımızı yolun kenarına çektik. Orada iniyor, çok samimi bir şekilde gülümsüyor, geliyor elimizi sıkıyor. Daha sonra bana 'Abi nasılsınız, iyisiniz inşallah, yıllardır görüşmüyoruz, neredesiniz' gibi işte böyle şeyler söylüyor. Ben de hatırlamaya çalışıyorum ama 'hafızam biraz zayıf olduğu için bazen unutuyorum' diyor ya insan, ‘bunu bir yerden tanıyorum’ dersiniz. Çıkaramadım. İsmini de sordum, ismi de tanıdık gelmedi. Sonrasında bu devam etti ve bir yerin ismini söyledi. O yer benim arabayı servise götürdüğüm yer. Sonra aklıma geldi, o benim plakadan okumuş. Sizinle orada da görüştük diyor ama çıkaramadım. Adam konuşmaya devam etti, kendini anlatıyor."

'ÖYLE BİR KONUŞUYOR Kİ DEDİĞİ HER ŞEYE İNANIYORSUNUZ'

Satıcının tanışma faslından sonra yavaş yavaş arabanın arkasına doğru götürdüğünü belirten Eyles, "Ondan sonra yavaş yavaş aranın arkasına götürüyor ve ‘ben sana bir şey vereceğim’ diyor ve bir koli içinde bir bal çıkarıyor. Biraz şaşırıyorum, şimdi bir arkadaş bana bal verecekse bu halde vermez normalde. Yolun ortasında durdurup da ‘ben sana bal vereyim’ demez. Tadı da acayip geldi ama aklıma gelmedi, tabi o konuşmaya devam ediyor. Sonrasında süzme balı da çıkardı. Böyle plastik bir bidon içindeydi. ‘Bu süzme bal, bununla karıştırabilirsiniz’ diyor. Bunu da alıp bizim arabanın arkasına gidip, koliyle birlikte kendisi arabanın bagajının içine koyuyor. Koyduktan sonra bana dönüp, 'Ne kadar vereceksiniz bunun için’ diyor. Tabi ondan sonra daha çok şaşırdım. Hediye verecek sanıyordum ve şimdi ise bu hediye için para istiyor. Tabi öyle bir konuşuyor ki dediği her şeye inanıyorsunuz. Ondan sonra cüzdanı çıkardım. Cüzdanın içinde fazla para olmadığını gördüğünde, süzme balı geri aldı. 'Biz kilosunu 30 liraya alıyoruz, burada da 3,5 buçuk kilo var' diyor. 'Ne kadar vereceksin’ diyor. Ben de tabi şaşırdım. Böyle bir şey ilk defa başıma geliyor. Ondan sonra bir türlü şey yapamadım. Tabi 100 lira verdim adama. Bizim arabada diğer bal kaldı, o süzme olanı geri aldı. Tabi bal ise. Parasını alıp arabasına döndü, biz de yolumuza devam ettik. Yolda kandırıldığımı düşündüm. Eşim de 'tanımadım bu adamı’ deyince iyice huylandım." şeklinde anlattı.

'ARTIK DOLANDIRILDIĞIMI FARK ETTİM'

Kandırıldığını düşünüp tekrar balı iade etmek için satıcının peşine düşen Eyles, "Artık dolandırıldığımı fark ettim. Arabamıza binip birkaç kilometre gittikten sonra kendisine yetiştik. Çok hızlı gidiyordu kendisi. Allah'tan yakaladık. Ben de selektör yaptım ve kenara çektim. 'Sen bu ürünü al ve paramı ver' dedim. Paramı geri aldım. Para sahte olabilir dedim, bankaya götürdüm sahte çıkmadı. Ucuz kurtuldum Allah’tan. Halkımızı onlara karşı uyarma görevini hissettim kendimde. Herkesin haberi olsun istedim. Umarım başka kimsenin başına gelmez." dedi.

Adamdan parasını geri alırken elinde çok parası olduğunu gördüğünü anlatan Eyles, "Yani çok parası olan biriydi ama bu işi niye yapıyor bilmiyorum. Olaydan sonra eşim polisi aradı ve durumu anlattı. Ondan sonra bilmiyoruz tabi sonunu." ifadelerini kullandı.