1938 Dersim olayları sırasında idam edilen Seyit Rıza’nın 98 yaşında vefat eden kızı Leyla Ağlar Ovacık ilçesine bağlı Ağdat köyünde toprağa verildi.

Dersim olaylarında 15 Kasım 1937’de Elazığ Buğday Meydanı'nda oğlu ile birlikte idam edilen Seyit Rıza’nın kızı Leyla Ağlar(98) dün hayatını kaybetti. Leyla Ağlar için Tunceli Cem evinde tören düzenlendi. Törene, Leyla Ağlar’ın çocukları, torunları, HDP Milletvekilleri Alican Önlü, Edibe Şahin, Belediye Eş Başkanları Nurhayat Altun, Mehmet Ali Bul ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze töreninde bir konuşma yapan Belediye Eş Başkanı Altun, Seyit Rıza’nın hayatından bahsetti. Leyla Ağlar’ın babasının mezarını görmeden hayatını kaybettiğini ifade eden Altun, “Dersim halkı ve Kürt halkının başı sağolsun. Leyla ana, Rıza Pirimizin kızı, hepimizin de manevi bir değeriydi. Bizler yaşıyorken nasıl sahiplendiysek, nasıl ki Pirimizin direnişi bize örnek olduysa, bu uğurda bedel ödemeye hazırsak, Leyla anamızın baş ucunda bu sözü verme onuru yaşıyoruz.” dedi.
Seyit Rıza’nın torunu Rüstem Polat ise “Seyit Rıza dostları bizleri bugün de yalnız bırakmadı. Leyla anamıza diyorum ki gözün arkada kalmasın, babanın mezarı bulunmadı. Ama bu insanlarla birlikte söz veriyoruz. Senin babanın mezarını benim dedemin mezar yerini bulup köyüne defnedeceğiz.” diye konuştu.

Leyla Ağlar’ın cenazesi Ovacık ilçesine bağlı Ağdat köyünde defnedildi.