Şeyma Özin”¦ Türkiye onu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasındaki muhteşem performansı ile tanıdı. Kendisine olan güveni ve zekâsı ile Cumartesi gecesine damga vurdu. 

Senelerdir devam eden bir yarışmada 1 milyonluk soruyu gören tek yarışmacı olarak kazındı hafızalara”¦ Annesinin yarışmaya boyunca ettiği dualardan aldığı güç ve izleyen herkesi hayran bırakan özgüveni ile son soruya kadar ulaştı. 

- YAŞAMANIN ANLAMINA ORTAK OLMAK İSTİYORUM - 

Bir anda ülkenin gündemine oturan Şeyma Özin kendisinden bahsederken; "bahsedilecek tek şey, 'gölgeme kendimi tanıtma isteği'dir aslında. Kimlik bilgilerine her yerden ulaşılabilir, fakat kendimle ilgili tanımlayıcı olarak ifade edeceğim şeyler bunlar olamaz. Yaşamanın anlamına ortak olmak için uğraşıyorum sadece" diyor. 

Özin, "Çok para kazanmak yerine doğru bildiğinizin arkasında durmayı tercih ettiniz. Parayı, özgüvene tercih etmek nasıl bir eylem?" diye sorulduğunda şu cevabı veriyor: 

"Para, muhtaçlık durumuna göre elzem olan bir şey. Benim böyle bir durumum yoktu, muhtaç olsaydım böyle erdemli davranamazdım. Erdem demek ne kadar doğru onu da bilmiyorum, kimseden benimle aynı davranışta bulunmasını da bekleyemem. Ben kendi içimde doğru olanı yaptım, kendimi kazandım, yarattığım değeri satmadım." 

- 1 MİLYONLUK SORUDA KADERLE YÜZLEŞMEK İSTEDİM - 

Şeyma Özin, 1 milyonluk soruya gelme durumunu tamamen "kader" olarak yorumluyor. 1 milyonluk soruyla yüzleşip onunla savaşmak istediğini anlatan Özin şöyle konuşuyor: 

"1 milyonluk soru tamamen kader ve benim içimdeki bu kaderle yüzleşme isteği. Çünkü 1 milyona gelip o soruda o savaşımı vermem gerekiyordu. Bunlar benim için önceden tayin edildi. Ben buna inanıyorum. İyi ki oldu. Bilginin sonu yok, o yüzden bilgi de bir yere kadar kişinin hakim olabileceği bir şey." 

Yarışma esnasında "kendimle sürekli kavga halindeyim" diyerek Kenan Işık'ı şaşırtan Özin, bu durumu şöyle açıklıyor: 

"Yarışma benim için sıradan bir yarışma değildi, sınırlarımı, öngörümü, muhakememi, karakterimi, korkumu, cesaretimi, kısacası kendimi ölçtüğüm bir yerdi, aynı zamanda kendimi anlattığım, derdime insanları ortak ettiğim bir yer.  Benim bir derdim var ey insanlar, bana bir bakar mısınız?  'Sizi rahatsız etmeye geldim' dedim Şeriati'nin diliyle söylersek." 

- 1 MİLYON LİRAYI KAYBETTİĞİME HİÇ ÜZÜLMEDİM - 

1 milyon ödüllü soruya gelmesine rağmen yarışmadan 15 bin lirayla ayrılan Özin, tıpkı 15 bin lirayı harcayacağı gibi, 1 milyon kazansıydı da harcayacağından bunu kaybettiğine hiç üzülmediğini belirtiyor. 

Yarışmada son soruya yanlış cevap verdiğini öğrendikten sonra ağlamasını da; "kesinlikle ne 1 milyona ne de kendime güvenerek verdiğim cevabın yanlış çıkmasına üzülmedim. Orada savaşıyordum, savaşırken gözyaşlarım aktı, hepsi bu" diye anlatıyor. 

Kaynak: haberaktuel.com