İzmir basınının duayen isimlerinden Ege Telgraf Gazetesi Onursal Başkanı Sezer Doğan, ölümünün 11. yılında Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreniyle anıldı. Teknik meslek liseleri arasında gelenek haline gelen, Sezer Doğan Haber, Afiş ve Fotoğraf Yarışması'nın üçüncüsü, "İzmir'in Tarihine Dokunuş" başlığıyla düzenlendi. Haber, fotoğraf ve afiş dalında 1., 2. ve 3. ile Ege Telgraf gazetesinin kurucuları Nedim Çapman, Gürbüz Kipkurt ve Süha Tekil adına mansiyon alan eserler açıklandı. Yarışmaya Bayraklı Ali Osman Konakçı Teknik Meslek Lisesi, Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Buca Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karşıyaka Necip Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden öğrenciler, üç dalda toplam 227 eserle katıldı.

Törende konuşan Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Süphandağlı, “11 yıl önce babamı, İzmir basınının Sezer Baba'sını toprağa verdik. Ege Telgraf ailesi için büyük anlam taşıyan bugünde bizleri yalnız bırakmayıp hüznümüzü paylaşmak adına yanımızda olan dostlarımıza, meslektaşlarımıza ailem adına teşekkür ederim. Biz ölümünden 11 sene sonra bile halen dostları, arkadaşları ve meslektaşlarıyla onu aynı sıcaklıkla anımsayabiliyorsak, bu bana çok büyük bir gurur veriyor.” dedi.

ÖDÜL KAZANANLAR

Haber dalında Ege Telgraf gazetesi kurucularından Nedim Çapman adına mansiyon ödülünü Bayraklı Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Hacer Şahan, Basın İlan Kurumu İzmir Şube Müdürü Burak Orhan’ın elinden aldı. Haber dalında üçüncülük ödülünü Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Gökçe Turna, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kavaklı’dan aldı. Haber dalında ikinciliği kazanan Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Kezban Toprak’a ödülünü, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Halil Hüner verdi. Haber dalında birinciliği, yine Çınarlı Mesleki ve Teknik Lisesi’nden Deniz Dikici aldı. Dikici’ye ödülünü, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan verdi.

Fotoğraf dalında Ege Telgraf gazetesi kurucularından Gürbüz Kipkurt adına mansiyon ödülünü Çınarlı Mesleki ve Teknik Lisesi’nden Kezban Toprak kazandı. Toprak, ödülünü Basın Yayın ve Enformasyon Bölge Müdürü Deniz Dev’in elinden aldı. Fotoğraf dalında üçüncülüğü, Bayraklı Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Lisesi’nden Oğuzhan Söyler kazandı. Söyler’e ödülünü, Yeni Şafak Gazetesi Bölge Temsilcisi Vahap Dabakan verdi. Fotoğrafın ikincilik ödülünü, Bayraklı Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Lisesi’nden Ayşegül Altınbaş kazandı. Altınbaş’ın ödülünü, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Saymanı Nezih Bilger verdi. Fotoğraf dalının birincisi, Buca Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Ebru Çetin oldu. Çetin’in ödülünü, Gözlem Gazetesi Onursal Başkanı Çetin Gürel takdim etti.

Afiş dalında Ege Telgraf gazetesi ortaklarından Süha Tekil adına mansiyon ödülünü Buca Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Neslihan Sarı aldı. Sarı’ya mansiyon ödülünü, Ekonomik Çözüm Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yener Özkesen verdi. Afişte üçüncülüğü, Karşıyaka Necip Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Damla Başkaya kazandı. Törende olmayan Başkaya’nın ödülünü, Yenigün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yeşim Gündoğdu’dan, Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aylin Süphandağlı teslim aldı. Afişte ikinciliği kazanan isimse Ebru Çetin oldu. Ödülünü, Yeni Asır gazetesi köşe yazarlarından Yunus Karakaya verdi. Afiş birincisi Buca Şerife Bacı Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Dilek Bayraktar'a ödülünü, Yeni Ekonomi Gazetesi Temsilcisi Emin Varol verdi.