CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Koza İpek Grubu bünyesindeki medya organlarına polis zoruyla el konmasının hukukla bağdaştırılamayacağını söyledi. Tanrıkulu, “Seçime 4 gün var, muhalefetin kullandığı bir medya platformu tamamen kayyuma devrediliyor, karartılıyor ve yayın yapamaz hale getiriliyor. Bu serbest, dürüst seçim hakkına da müdahaledir.” dedi.

Sezgin Tanrıkulu, Koza İpek Grubu bünyesindeki 22 şirkete el konmasına ve medya organlarının karartılmasına tepki gösterdi. Kararın hukuki değil, tamamen siyasi bir karar olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, “Türkiye’de halen bağımsız ve tarafsız bir yargı organından bahsetmek de mümkün değil. Ankara Adliyesi’nde bu karar bir siyasi baskıyla alınmıştır. Hiç kimse, seçime 4 gün kala bir grubun tüm faaliyetlerine el koyacak bir şekilde kayyum atanmış olmasını hukukla bağdaştıramaz. Hele hele bu gruba bağlı medya organları da varsa ve bu medya organlarının yönetimi değiştiriliyorsa, çalışanlarının işlerine son veriliyorsa bunun tamamen siyasi amaçlı olduğunu ortaya koymaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Yargıçlar bizi ikna etsinler.” diyen Tanrıkulu, “Hangi güncel neden seçime 4 gün kala bir gazetenin, bir yayın kuruluşunun tüm yönetimine el koymayı haklı kılar? Hangi gerekçe, hangi güncel neden? Seçime 4 gün var, muhalefetin kullandığı bir medya platformu tamamen kayyuma devrediliyor, karatılıyor ve yayın yapamaz hale getiriliyor. Bu serbest, dürüst seçim hakkına da müdahaledir. Kayyum atanmış olması hukuka aykırıdır, kabul edilemezdir. Bugün Kanaltürk’ün ekranının karartılması, yayın yapamaz hale getirilmesi de medya özgürlüğüne, serbest seçim hakkına tamamen aykırıdır.” şeklinde konuştu.