Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, evinin önünde saldırıya uğrayan Hürriyet yazarı ve televizyon programcısı Ahmet Hakan’ı ziyaret etti. Olaydan sonra yakalanan 4 zanlının olayı inkar etmediğini ifade eden Tanrıkulu, “Ama mesele yakalanan 4 tane zanlı değil. Bu 4 fail inkar etmiyorlar ancak bunları yönlendiren, azmettiren kimlerdir? Onların fiili olarak ortaya çıkması lazım.” dedi.

Sezgin Tanrıkulu, dün akşam CNN Türk’ten çıktıktan sonra Nişantaşı’ndaki evinin önünde saldırıya uğrayan gazeteci Ahmet Hakan’ı evinde ziyaret etti. Ziyarete çiçekle gelen Tanrıkulu, çıkışta gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Tanrıkulu, “Türkiye medya tarihi bakımından hiç yaşanmaması gereken bir olay burada yaşandı. Ahmet Hakan’ın şahsında Hürriyet ve medya camiasına geçmiş olsun. Çok daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilirdi ama kendisinin sağlık durumu daha iyi. Görüştüm kendisiyle. Biraz önce de Gayrettepe Asayiş Şube Müdürü’yle görüştüm. Onlardan da bilgi aldım. Titizlikle üzerine gitmeye çalışacaklarını ifade ettiler.” diye konuştu.

MESELE YAKALANAN 4 ZANLI DEĞİL

Meselenin yakalanan 4 tane zanlı olmadığını ifade eden Tanrıkulu, şöyle devam etti: “Maalesef, Türkiye’de son zamanlarda özellikle siyasetçiler, hatta kamu gücünü elde tutan siyasetçiler kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı bir nefret söylemi dili kullandılar. Medya mensuplarına karşı, basın mensuplarına karşı, medya patronlarına karşı bir iklim, siyasi zemin oluşturdular. Ve o siyasal zeminden sonuç çıkartan 4 kişi dün burada böyle bir saldırıyı gerçekleştirdiler. Bu 4 kişi fail inkar etmiyorlar ancak bunları yönlendiren, azmettiren kimlerdir? Onların fiili olarak ortaya çıkması lazım. Maddi ceza hukuku bakımından, bizim açımızdan bunun siyasi failleri vardır. Bu siyasi failler de bu ortamı teşvik eden dil kullanan siyasetçilerdir. Onun da kim olduğunu hepimiz biliyoruz.”

Bu arada Ahmet Hakan’ı evinde gazeteci arkadaşları da ziyaret etmeye devam ediyor.