İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyonu’nun düzenlediği eyleme katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’na seslenerek, “insanlığa karşı suç işliyorsunuz, bu dünyada da öbür dünyada da yatacak yeriniz olmayacak. Eninde sonunda da insanlığa karşı suç işlemiş failler olarak mutlaka ve mutlaka yargı önüne çıkacaksınız.” dedi.

İHD İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon'u 540. kez Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Kayıp yakınlarına Sezgin Tanrıkulu ve HDP Milletvekili Pervin Buldan da destek verdi. Ellerinde kayıp yakınlarının fotoğraflarını taşıyan aileler, yetkililerden bu konuda destek istedi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada askeri operasyonların durdurulması istenirken, “PKK ateşkesi muhafaza etmeli, silahlı eylemlerini sona erdirmelidir.” denildi.

Sezgin Tanrıkulu da yaşananlardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu suçladı. Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu’nun ‘evlatlarımızı feda etmeye hazır mıyız?’ şeklindeki ifadelerini eleştirdi. Tanrıkulu, “Siz hiç evlatlarını feda etmeye hazır bir anne duydunuz mu? Dün bir erkek, bir başbakan ‘evlatlarımızı feda etmeye hazır mıyız’ diye bir cümle kurabildi. Bunca acıdan, bunca ölümden sonra biz evlatlarımızı feda etmeye hazır değiliz, feda etmeyeceğiz. Bu savaşa sonuna kadar da karşı çıkacağız. Erdoğan’a ve Davutoğlu’na şunu söylemek istiyorum; insanlığa karşı suç işliyorsunuz, bu dünyada da öbür dünyada da yatacak yeriniz olmayacak. Eninde sonunda da insanlığa karşı suç işlemiş failler olarak mutlaka ve mutlaka yargı önüne çıkacaksınız.” şeklinde konuştu.

PERVİN BULDAN: BU SAVAŞI ANNELER BİTİRECEK

Pervin Buldan ise “Bu ülkede operasyonlar bitene kadar bu mücadele devam edeceğiz. Bugün bu ülkede bir savaş yaşanıyorsa, bu savaş annelerin mücadelesi ile sona erecek. Bugün yine operasyonlar var, katliamlar var. Yine anneler ağlıyor, yine çocuklar öldürülüyor. Gencecik yürekler toprağın altına gömülüyor. Şu çok iyi bilinsin ki bu savaşı anneler bitirecek. Bugün Silopi’de 13 cenaze kapıda bekletiliyor. Bu bir insanlık dramıdır. 13 cenazenin bu topraklara gelmesine izin vermeyen zihniyeti buradan kınıyoruz.”