Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Hürriyet Gazetesi'ne bir grup partili tarafından yapılan saldırıyı kınadı.

Matur, yaptığı açıklamada, dün gece Hürriyet Gazetesi'nin internet sitesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir açıklamasının veriliş şekline tepki gösteren bir partili grup tarafından basıldığını hatırlattı. Taşlı ve sopalı saldırı sırasında yapılan konuşmaların, atılan sloganların, Türkiye’nin içinde bulunduğu ortamı göstermesi açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, şunları kaydetti: "Bu saldırı sadece Hürriyet Gazetesi’ne değil ifade hürriyetine ve tüm basına yapılmış bir saldırıdır. Dünyanın gözü önünde yaşanan bu olayın tüm failleri bulunarak hak ettikleri cezalara çarptırılmalıdır."

Türkiye’nin basın özgürlüğü sıralamasında bu saldırı sonrası çok daha gerilere düşeceğini ifade eden Matur, açıklamasını şöyle tamamladı: "Türk milleti böyle bir ortamı hiç hak etmiyor. Her zaman milli iradeden ve demokrasiden yana tavır koyan Türk milleti bu tür baskıcı ve saldırgan yapılara gereken cevabı verecektir. Saldırı nedeniyle Hürriyet Gazetesi’ndeki meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor özgür basın özlemimizi bir kez daha tekrarlıyoruz.”