Yozgat Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Nejat Deniz, kuruma borcu bulunan ve borçlarını yapılandıran sigortalı ve işverenlerin, ilk taksit ve peşin ödeme süresinin 2 Mart Pazartesi günü sona ereceğini belirterek mükellefleri uyardı.

SGK İl Müdürü Nejat Deniz, yaptığı açıklamada, yapılandırmadan faydalanan ve borçlarını taksitle ya da peşin olarak ödeyecek mükellefler için son günün 2 Mart Pazartesi olduğunu söyledi. Deniz, "1479 ve 2926 sayılı kanunlara göre tescilleri yapıldığı halde, 30 Nisan 2008 tarihi itibarıyla beş yılı aşan süreye ilişkin prim borcu bulunması nedeniyle sigortalılık süresi durdurulmuş olan Bağ-Kur’luların bu sürelerini yeniden canlandırılması için yaptıkları başvuru sonucu yapılandırma esaslarına göre hesaplanan borçlarının tamamını da en geç 2 Mart Pazartesi gününe kadar ödemeleri gerekmektedir. Bu durumda olan kişilerin borçlarını taksitle ödeme tercihinde bulunmaları mümkün olmadığından, borcun büyük bir kısmı ödenmiş olsa dahi tamamı ödenmeyen bu süreler sigortalılık süresinden sayılmamakta ve yapılandırma hükümlerinden faydalanma hakları kaybedilmiş olmaktadır." dedi.

Yasal süre içerisinde kuruma olan taahhüdünü yerine getirmeyen mükelleflerin yapılandırma haklarını kaybedebilecğini söyleyen Deniz, “Diğer sigortalı veya işverenlerin borçlarını taksitle ödeme yolu tercih etmiş olmaları durumunda, bir takvim yılı içinde ikiden fazla yasal süresi içinde taksidi ödenmemiş veya eksik ödenmiş olması halinde yapılandırma hükümlerden yararlanma hakları kaybedilmiş olacaktır. Dolayısıyla ödenmeyen veya eksik ödenen ya da yasal süresi dışında ödenen her birtaksit için bir taksit ihlali gerçekleşmiş olacağından, taksitle ödeme yolunu tercih etmiş borçluların aylık taksit tutarlarını süresi içinde ve eksiksiz olarak ödemeye dikkat etmeleri gerekmektedir.” uyarısında bulundu.