Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze, Avrupa’ya veda ettikleri için üzgün olduğunu, ancak mücadelelerinden dolayı oyuncularını tebrik ettiğini söyledi. Gürcü teknik adam, elenmelerine rağmen bugünkü oyunlarının gelecek adına olan güvenini daha da artırdığını belirtti.

Shota, UEFA Avrupa Ligi 3’üncü Ön Eleme Turu’ndaki 1-1’lik Rabotnicki maçının ardından yaptığı değerlendirmede, “Bu kadar pozisyona rağmen ikinci golü atamadık. Teker teker futbolcuların performansını konuşmak istemiyorum. Rakibe fazla pozisyon vermedik. Daha fazla biz oyundaydık, bayağı pozisyona girdik. Daha fazlasını istiyorduk. Biraz da rakip 10 kişi kalınca oyun sanki yavaş oldu. Bu psikolojik de olabilir. 10 kişi kalınca ‘benim daha fazla zamanım var’ diye düşünebiliyor futbolcular. Üzgünüm ama futbolcuları tebrik ediyorum. Bu dönemde 120 dakikayı çıkartmak kolay değil. Birkaç kişi ilk kez takımla maç oynadı.” dedi.

Elenseler de doğru yolda olduklarını savunan Gürcü hoca, şöyle devam etti: “Belki biraz daha fazla çabuk oynamamız gerekiyor. Doğru yoldayız diye düşünüyorum. Herşey çabuk değişmiyor. Gol atmamız gerekiyordu. Net pozisyonları değerlendirip ikinci golü atsaydık iyi olacaktı. Rakip 10 kişi kalmasına rağmen bayağı mücadele ettiler. Onları tebrik etmek lazım.” Shota, Avrupa’dan elenmenin takımı etkileyip etkilemeyeceğine dair soruya da şöyle cevap verdi: “Bize bağlı, taraftarı bağlı, herkese bağıl. Tabi ki mağlup olacağız. Biraz sabır lazım. Futbolculara biraz daha güven gelsin. M’bia’yı, Cavanda’yı herkes gördü. Genç oyuncular oynadılar. Kolay bir yolda değiliz. Herşey bizim elimizde.”

Genç hoca, yaşanan sorunlar sonrası taraftarın maçta çok sahip çıktığı Onur’un hatasıyla golü yediklerinin hatırlatılması üzerine, “Herkesin hatası, herkesin hatası. Kaç kişi gol atamadı. Atsaydı o zaman, onun hatası. Onur, Cardozo dışarıda da benim hatam. Hepsi benim hatam olsun. Bundan daha iyi oyun bekliyorum. Doğru yoldayız, doğru oyuncu tercih ediyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Shota, bir başka soru üzerine de takımına olan inancının bugünkü oyundan sonra daha da arttığını söyledi. Genç taktisyen, şöyle konuştu: “Bugün daha fazlasına inandım. 15 Ağustos’ta benim takım hazır olacak. Herkes bizim yanımızda olsun ki futbolcu kendisini yalnız hissetmesin. Tabi ki kimse bize kolay bir şey vermez, zorla alırız.” Gürcü teknik adam, bir başka soru üzerine, yeni transferler kaleci Alvarado ve stoper Samba’nın kendi istediği oyuncular olduğunu da belirtti. ‘Bu dönemde benim için önemli olan Avrupa’ydı’ diyen Shota, “Bu turu geçemedim ama futbolcular tebrik etmek istiyorum. Çünkü son ana kadar mücadele ettiler. Biz bu camiayı mutlu ederiz.” ifadelerini kullandı.

Genç hoca, soyunma odasında futbolcularına da şunları söylediğini ifade etti: “Bizi inanılmaz bir sezon ve güzel günler bekliyor. Kafanızı kaldırın. Birbirinize hesap sormayın, yardımcı olun. Yolumuzu böyle geçeriz dedim. Herkes kafasını kaldırdı. Tabi ki oyuncu üzülecek, turu geçemedik diye mutlu olamayız.”