İstanbullular, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte serinlemek için Boğaz'a akın etti. Özellikle çocukların oyun alanı gibi kullandığı İstanbul Boğazı'nda, can güvenliğine dair önlem alınmaması dikkat çekti.

İstanbul’da hava sıcaklığı 30 dereceyi aşarken nem de yüzde 90’larda seyrediyor. Sıcak ve bunaltıcı havanın etkisinden kurtulmak isteyen vatandaşlar, Boğaz'a akın etti. Özellikle gençlerin ve çocukların vazgeçilmezi haline gelen İstanbul Boğazı'nın mavi suları, oyun alanı gibi. Aileleriyle gelenler de var izin alıp gelenler de. Her gün 3 saat yüzdüğünü belirten 7. sınıf öğrencisi Muhammet, “Plaj ücretli, onun için buraya gelebiliyorum. Param yok diye plaja gidemiyorum. Burası bedava. Boğaz dalgalı. Yüzmeyi bilenlere iyi, bilmeyenlere kötü.” diye konuştu.

8. sınıf öğrencisi Emir de, şöyle konuştu: “Biz yüzme bildiğimiz için rahatız, boğulmuyoruz. Ücretsiz olduğu için de burayı tercih ediyoruz. Günde 4 – 5 saat yüzüyoruz.”

Yaz dönemlerinde özellikle çocukların kontrolsüz girdiği İstanbul Boğazı’nda cankurtaran ya da görevli olmaması dikkat çekti.