Artan hava sıcaklıkları ve poyraz sebebiyle nemin azalması, bölgede orman yangınları açısından son derece riskli bir ortam oluşturdu.

Yetkililer, Orman Bölge Müdürlüğü görev alanı dahilindeki Adana ve Osmaniye illerinde, son bir hafta içinde onlarca ihbarın alındığını ve birçok tehlikenin atlatıldığını bildirdi. Ancak, bunlardan Aladağ’da çıkan orman yangınında 66 dekar orman alanı tahrip oldu. Feke, Saimbeyli, Kozan ve Osmaniye’nin Bahçe ve Düziçi ilçelerinde çok tehlikeli olabilecek yangınlar büyük çabalar sonucu büyümeden söndürüldü. Birçok yerleşim yerinin tehlike altına girdiği Mersin bölgesinde ise bayramın 3. günü bin dekar orman alanı kül oldu.

Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, vatandaşın orman yangınları konusunda duyarlı olduğuna dikkat çekerek, “Ancak iyi niyetli olmak yetmez; önemli olan tedbirli davranmaktır.” dedi. Açık alanlarda ateş yakılmaması hususunda uyarıda bulunan Erol, yakmaya teşebbüs edenlerin ikaz edilmesini istedi. Orman yangınları ile ilgili ihbarların ücretsiz Alo 177 numaralı telefona bildirilmesini hatırlatan Erol, “Bildirim sırasında yerin doğru tarif edilmesi çok önemlidir.” diye konuştu. Erol, meteorolojinin önümüzdeki günlerde sıcaklıkların daha da yükseleceğini ve yangın riskinin artarak devam edeceğini bildirdiğini kaydetti.