Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının hafta sonunda ülkenin kuzey ve iç bölgelerinde biraz azalacağı, güney kıyılarında ise artacağı beklentisini aktardı. Önümüzdeki hafta Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri ülkede yağış beklenmediği, Karadeniz bölgesinin ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğu kesimlerinin genel olarak parçalı bulutlu diğer yerlerin açık ve az bulutlu olacağı tahmin edildi.

Birkaç gündür Türkiye genelinde mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda (11-12 Temmuz) yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 2- 4 derece azalacağı, Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde ise artacağı tahmin edildi. 13 Temmuz Pazartesi günü hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ancak 14 Temmuz Salı gününden itibaren tekrar artarak Ramazan Bayramına kadar ülke genelinde mevsim normallerinin 2- 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin edildi.

Yurdun yarın Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceği beklentisine işaret eden Meteoroloji, “Yarın yurdun kuzeyi ile güneybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimi, Isparta, Burdur, Konya, Denizli’nin güneyi ile Antalya ve Muğla’nın iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri görüleceği tahmin ediliyor.” açıklamasında bulundu.

12 Temmuz Pazar günü Orta ve Doğu Karadeniz ile Ardahan çevrelerinde 13 Temmuz Pazartesi günü Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri görüleceği, diğer bölgelerin ise parçalı ve az bulutlu olacağı tahmini aktarıldı.

Önümüzdeki hafta Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri ülkede yağış beklenmediği, Karadeniz bölgesinin ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğu kesimlerinin genel olarak parçalı bulutlu diğer yerlerin açık ve az bulutlu olacağı tahmin edildi.