Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Halk Sağlığı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, sıcaklıkların göz sağlığını tehdit ettiğini belirterek, göz alerjilerinin tedavi edilmemesi durumunda ciddi problemlere yol açabileceğini dile getirdi.

Yrd. Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, gözlerin kızarması, sulanması ve kaşıntı ile kendini gösteren ‘alerjik konjonktivitin’ çok sık rastlanan bir göz rahatsızlığı olduğunu açıkladı. Ulutaşdemir, "Potansiyel alerjenler polen, hayvan tüyü, toz ve küfü içerir. En büyük semptom kaşınma ve kızarmadır. Bunun dışında ışıktan rahatsız olma, yanma, sulanma, yabancı cisim hissi, hafif kapak düşüklüğü ve çapaklanma da görülebilir. Şikayetler akşam saatlerinde daha fazla görülür. Özellikle açık havada geçirilen zamanlardan sonra göz daha fazla alerjene maruz kalacağından kızarıklık ve kaşıntı şikayetleri de artacaktır." dedi.

Ulutaşdemir, alerjik konjonktivitin tedavisinde temel prensibin alerjiye neden olan etkenden uzak durulmasından geçtiğini belirtti. Güneş gözlüklerinin alerjenle direk teması azaltacağı için faydalı olacağı bilgisini veren Ulutaşdemir, "Alerjik konjonktivit, çok sık rastlanan, tekrarlayıcı bir göz rahatsızlığı olup tedavi edilmediğinde ciddi göz hastalılarına ve körlüğe bile neden olabilir." uyarılarında bulundu.