Sıcak havalarda buharlaşan deniz akvaryumlarına bilinçsizce suyun yanında atılan tuz, balık ölümlerine neden oluyor.

Son günlerde ülke genelinde etkili olan aşırı sıcak hava, insanların yanında bütün canlıları olumsuz etkiliyor. Sıcaktan bunalan hayvanlar bakıcıları tarafından çeşitli yöntemlerle serinletilirken, yapılan yanlışlıklar hayvan ölümlerine neden oluyor.

Bunlardan biri de balık ölümleri. Sıcaklardan dolayı akvaryumlarda yaşanan su ısınması ve buharlaşma, beraberinde balık ölümlerini getiriyor. Özellikle sıcaklardan dolayı deniz akvaryumlarında yaşanan buharlaşma, yapılan yanlışlıklarla birlikte balık ölümlerine neden oluyor. Buharlaşma sonrasında tuzluluk oranının da düştüğünü zanneden bazı vatandaşların akvaryuma suyla birlikte tuz eklemesi balık ölümlerine neden oluyor.

Bursa’da faaliyet gösteren Evcilim Deniz Akvaryumları uzmanlarından Serkan Azar, yaz aylarının getirdiği aşırı sıcakların hemen her canlıyı olumsuz etkilediğini anlattı. Aşırı sıcaklardan akvaryum canlılarının da olumsuz etkilendiğini bildiren Azar, akvaryumlarda da yüksek ısıdan kaynaklanan problemler yaşandığını anlattı. Buharlaşan suya tavsiye yapan kimi vatandaşların su ile birlikte tuz da attığını aktaran Azar, bunun yanlış olduğunu, suyun buharlaşıp, tuzun akvaryumda kaldığını dile getirdi. Azar, bunun da balıklara zarar verdiğini kaydetti.