Malatya’da yaşayan Hasan Arkın, 40 dereceye yaklaşan sıcakta bunalan ‘Dana Lopez’ isimli buzağısı ile diğer hayvanlarını soğuk su ile yıkayarak serinletiyor.

Battalgazi İlçesi Yarımcahan Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan Hasan Arkın, aşırı sıcaklardan etkilenen hayvanlarını rahatlatmak için yoğun çaba harcıyor. ‘Dana Lopez’ ismini verdiği buzağı ile diğer hayvanlarını sıcaktan daha az etkilenmeleri için belirli aralıklarla su tutarak yıkayan Arkın, hararetle huysuzlaşan sığırlarını serinletiyor.

Hasan Arkın, yaptığı açıklamada, aşırı sıcakların etkile olmaya başladığı günden bu yana hayvanların huysuzlaştığını belirtti. Bununla birlikte hayvanların sıcak hava nedeniyle daha az beslendiğini anlatan Arkın, “Aşırı sıcaklar bizi olduğu gibi hayvanları da etkiliyor. İnsanlar klima ile serinliyor ama onların öyle bir şansı yok. Sıcaktan dolayı hayvanların iştahı kesiliyor. Bunun önüne geçmek için hayvanları sık sık dışarıya çıkararak hortum suyu ile serinletmeye çalışıyorum” diye konuştu.

Hayvanlarının içinde en çok sıcaktan etkilenenin ‘Dana Lopez’ isimli buzağısı olduğunu ifade eden Arkın, “İnekleri ve düveleri günde bir defa serinletmek amacıyla yıkıyorum fakat Lopez suyu çok seviyor. Günde en az iki defa su ile yıkayıp serinletiyorum. Neredeyse her gün yıkıyoruz. Oda artık alıştı bu duruma" şeklinde konuştu.