Adana Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nda kalan köpek ve atların serinlemesi için çalışma başlatıldı.

Adana’da aşırı sıcak ve nemin hüküm sürdüğü günlerde Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nda kalan bin kadar köpeğin serinlemesi için özel çalışma başlatıldı. Günün belirli saatlerinde hortumla sulanan köpekler uygulamadan son derece memnun görünürken, barınak görevlileri de aşırı sıcaklar sürdüğü müddetçe sulama işlemini gerçekleştireceklerini ve hayvanların sıcaktan olumsuz etkilenmesini önlemeye çalışacaklarını dile getirdi.

Kesim yapılmak üzereyken kurtarılan ve barınakta koruma altına alınan atlar da sulama ve serinletme faaliyetlerinden yararlanıyor. Barınak içinde kendileri için yapılan özel bölümlere konan ve fıskiyelerle serinletilen atlar, Saklı Göl olarak bilinen alanda suyla buluşturuluyor ve sıcağın olumsuz etkilerinden korunmaları sağlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Opr. Dr. Fatih Karayandı, barınakta kalan köpek ve atların, aşırı sıcağın olumsuz etkilerinden uzak kalması için ellerinden geleni yaptıklarını ve mevsim normalleri üzerinde seyreden atmosfer koşulları normale dönene kadar bu uygulamaya devam edeceklerini açıkladı.