İzmir Doğal Yaşam Parkı sakinleri, 40 dereceye yaklaşan sıcaklardan korunabilmek için sudan çıkmıyor. Bugünlerin özel sürprizi ise içinde meyve olan özel buz kalıpları. Sıcaktan iştahı kaçan hayvanlar, serinletici ziyafetten fazlasıyla memnun görünüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı ve Avrupa’nın sayılı hayvanat bahçeleri arasında gösterilen İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda sıcak alarmı verildi. Meteoroloji'nin, Avrupa’yı kavuran sıcakların Türkiye’yi etkisi altına uyarısı üzerine harekete geçen park yetkilileri, geçen yıllarda da uygulanan dondurulmuş yiyecek yöntemine başvurdu. Sıcak hava nedeniyle iştahları kapanan hayvanların beslenmesine yardımcı olmak için beslenme alışkanlıklarına göre hazırlanan yiyecekler, buz kalıplarının içerisinde donduruldu. Bu 'serin menüyü' iştahla yiyen park sakinleri, hem serinledi, hem de karınlarını doyurdu.

YAVRU FİL DENİZ'İN BUZ İLE TANIŞMA ŞAŞKINLIĞI

Parkın kıdemli sakinlerinin alışık olduğu dondurulmuş yiyecek yöntemi, bu yıl dünyaya gelen yavru fil Deniz’de büyük şaşkınlığa neden oldu. Annesi Begümcan ve ablası İzmir’i izleyerek dondurulmuş yiyeceklere hortumuyla küçük dokunuşlar yapan Deniz’in şaşkınlığı kısa sürdü. Dondurulmuş yiyecekleri afiyetle yiyen Deniz’in buzla ilk tanışması, park ziyaretçileri tarafından da ilgiyle izlendi.

Sıcaktan bunalan park sakinleri, dondurulmuş yiyeceklerin yanı sıra barınaklarındaki havuzlara girerek de serinleme imkanı buluyor.